Dunaújváros Hetilap

Feloldotta a látogatási tilalmat a Szent Pantaleon Kórház

Öcaline - 2022. március 4. 17:06

Az intézmény hivatalos honlapján jelentette be a koronavírus veszélyhelyzet miatt hozott korábbi döntések enyhítését. A maszkviselés változatlanul kötelező!

A tavaly novemberben elrendelt látogatási tilalom feloldásáról adott ki tájékoztatót a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet. A friss közlemény tartalmazza a központi intézkedéseket is magában foglaló látogatási rendet, amely szerint az intézményben a látogatási idő hétköznapokon 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 14-16 óráig tart. Egy beteghez naponta legfeljebb 2 látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra – vagy 1 látogató maximum 60 perces időtartamra. 
A maszk orrot, szájat eltakaró használata az intézmény egész területén kötelező, a Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek korlátozottan látogathatók a higiénés szabályok, betartása, védőfelszerelés használata mellett. A rendelkezés szerint a súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat, kiskorú beteget szülője, törvényes képviselője vagy az általuk megjelölt személy látogathat, szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet, védettségi igazolvány, teszt ez esetben nem szükséges.
Azon betegek számára, akikhez nem mehet látogató, a főportán helyezhető el csomag, amelyen jól ráerősített feliraton, olvashatón fel kell tüntetni a beteg nevét, valamint az osztály megnevezése mellett, az emeletet és a szárnyat is. A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállal az intézmény, és kérik, a csomagban a beteg számára legszükségesebb tárgyak legyenek, és a küldemény semmiképp ne tartalmazzon gyorsan romló ételeket.
Amennyiben a hozzátartozó nem tudja, hogy melyik szárnyra került a beteg, a 25/550-560-as telefonszámon lehet érdeklődni munkanapokon 7-15 óra között. Itt megkapja az adott szárny telefonos elérhetőségét is, hogy érdeklődni tudjon hozzátartozója állapotáról – kérik, a betegek állapotáról naponta 13 és 15 óra között érdeklődjenek. 

A kórház köszöni az eddigi és jövőbeni együttműködést!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.