Jégkorong: szomorú vasárnap

spigott - 2022. március 28. 17:02

Az Angels női csapata második meccsét is ráadásban bukta el a bajnoki elődöntőben, míg a Worm Angels férfi gárdája simán kikapott a MAC Ikonok otthonában.

Az idegenben elszenvedett 2-1-es vereség után hazai környezetben korcsolyázott jégre az Angels női jégkorong csapata az U25-ös bajnokság B osztályában a Hatvan elleni elődöntő második mérkőzésén vasárnap este, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy életben tartsák reményeiket a finálé elérésére.

Győri Tamás együttese ennek megfelelő elszántsággal is vetette magát küzdelembe, s az első harmad nagyobbik részében jobban, veszélyesebben is játszott, mint ellenfele, mely csak három emberelőnye alkalmával tudta megdolgoztatni Fejér Izabellát, ám ahogy a mieink, úgy a vendégek sem tudtak kapuba találni.

A térfélcserét követően kiegyenlítettebb csatát láthattak azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, így akadt dolga mindkét oldalon a kapusoknak, de a hálóőrök ott folytatták, ahol korábban abbahagyták, így negyvenpercnyi játékot követően sem változott az eredmény. Ahogy a harmadik felvonásban sem, melyben a hatvaniak voltak valamivel veszélyesebbek, ám Fejér Izabella tizenkilenc alkalommal is védeni tudott, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás azonban sajnos korán véget ért, mert a 62. percben megkapta hatodik emberelőnyét is a hatvani alakulat, s ezt az előnyt mindössze nyolc másodperc alatt gólra is váltotta az ellenfél, mely 1-0-s győzelmet aratva húzta be a párharc második meccsét, amivel bejutott a bajnoki fináléba.

Kép: Utánpótlás Sportfotó archív

Eközben a Worm Angels férfi együttese idegenben, a MAC Ikonok otthonában folytatta az OB II-es elődöntő küzdelmeit, s a hazai pályán elért 9-2-es sikert követően arra készült, hogy egy újabb győzelemmel biztosítsa helyét a sorozat fináléjában. A mieink kissé tartalékosan, de bizakodva vágtak neki a vasárnap esti meccsnek, mely sajnos borzalmasan alakult hokisaink számára, hiszen még nyolc perc sem telt el az eső harmadból mikor 3-0-ra vezettek az Ikonok, akik a szünethez érve már 5-0-s fórnak örülhettek

A második felvonásból első percében újabb két hazai találat miatt szomorkodhattunk, s bár Azari szépített, erre újabb három góllal feleltek a vendéglátók, még kilátástalanabb helyzetbe hozva ezzel a mieinket. A harmadik húsz perc értelemszerűen már semmi izgalmat nem tartogatott, s bár a végül három gólig jutó Azari révén igyekezett kapaszkodni a Worm Angels, a fővárosiak sima, 11-4-es sikert aratva húzták be a meccset, így a kedd este nyolc órakor kezdődő dunaújvárosi találkozón dől el, hogy melyik gárda jut be az OB II-es bajnokság idei döntőjébe.

Eredmények

Angels - FC Hatvan Girls 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás tán

Angels: Fejér - Gubits, Jakab, Dávidházi, Kováts, Szilágyi - Portik, Tőkési, Cselényi, Herku, Palkó - Barna, Lukács, Vincze. Edző: Győri Tamás.

MAC Ikonok - Worm Angels 11-4 (5-0, 5-1, 1-3)
Worm Angels: Pinczés B. - Hüffner, Láng Cs., Borbás, Domokos, Kiss Á. - Gebei B. 1 (1), Krukk, Azari 3, Szepessy B. (1), Szepessy M. (1) - Bogó, Bába, Gröschl, Tarcsi (1). Vezetőedző: Láng Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.