Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Csúcsra fut a zeneiskolai programözön

Öcaline - 2022. április 25. 16:32

Egész hónapos sorozat ér véget a Sándor Frigyes Napok 2022 című programmal a jeles művész-tanár nevét viselő dunaújvárosi intézményben – mától egészen csütörtökig várják a muzsika szerelmeseit.

Rajzkiállítással és növendékkoncerttel kezdődik a Sándor Frigyes Napok programsorozata, amely során újra benépesülhet a zeneiskola – a mai program csak az első a sorban az egész hónapon át ívelt kínálat utolsó eseményeinek keretében, hiszen egészen április 28-ig, azaz csütörtökig tart a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány ünnepi sorozata. 
A mai nyitány után a folytatás is izgalmasnak ígérkezik: április 26-án, kedden Dallam a szélben címmel lépnek közönség elé az intézmény zenekarai az iskola melletti "lakatolós" ligetben – a koncert 16 órakor kezdődik. Majd Generációk egy szólamban címmel játékos zenei vetélkedő kezdődik a Bartók Béla utcai intézményben április 27-én, szerdán 16.30 órától, ezt követően különleges zenei csemegének, szülő-diák koncertnek tapsolhat a közönség a zeneiskola kamaratermében. A koncert 18 órakor kezdődik.
És ezzel még mindig nincs vége: az egész hónapos eseménysorozat záróakkordjaként tanári koncert lesz a zeneiskola kamaratermében április 28-án, csütörtökön 17 órától. A hangverseny ünnepi eseményt is tartogat, hiszen ekkor rendezik a Sándor Frigyes Díj átadását is.

Az eseménysorozat nyitott és ingyenesen látogatható – mindenkit szeretettel látnak!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Harry Potter hete

DSTV: Harry Potter hete

2022. jún. 24.

Elstartolt a tematikus táborok sorozata az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első hetet Harry Potter kalandjainak szentelték az intézmény munkatársai – a táborozók nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a mozgalmas játékba. Hangkép.

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

2022. jún. 23.

Különleges kínálattal készül az Intercisa Múzeum, de a Kortárs Művészeti Intézet is szélesre tárja a kapuját a Múzeumok Éjszakája országos programsorozata keretében szombaton. Itt a teljes kínálat, percről percre!

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

2022. jún. 20.

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

2022. jún. 20.

Remek kiállítással folytatódott az Inrtercisa Múzeum időszakos bemutatóinak sora: a Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban című gyűjtemény péntek óta látható az intézményben. 

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

2022. jún. 19.

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

DSTV: kitelepült a könyvtár

DSTV: kitelepült a könyvtár

2022. jún. 19.

Színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtár Béke városrészi "kitelepülése", játékos és mesés kínálata már a vakációt előlegezte  meg a résztvevőknek a napokban. Hangkép.
 

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

2022. jún. 17.

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.