Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Csúcsra fut a zeneiskolai programözön

Öcaline - 2022. április 25. 16:32

Egész hónapos sorozat ér véget a Sándor Frigyes Napok 2022 című programmal a jeles művész-tanár nevét viselő dunaújvárosi intézményben – mától egészen csütörtökig várják a muzsika szerelmeseit.

Rajzkiállítással és növendékkoncerttel kezdődik a Sándor Frigyes Napok programsorozata, amely során újra benépesülhet a zeneiskola – a mai program csak az első a sorban az egész hónapon át ívelt kínálat utolsó eseményeinek keretében, hiszen egészen április 28-ig, azaz csütörtökig tart a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány ünnepi sorozata. 
A mai nyitány után a folytatás is izgalmasnak ígérkezik: április 26-án, kedden Dallam a szélben címmel lépnek közönség elé az intézmény zenekarai az iskola melletti "lakatolós" ligetben – a koncert 16 órakor kezdődik. Majd Generációk egy szólamban címmel játékos zenei vetélkedő kezdődik a Bartók Béla utcai intézményben április 27-én, szerdán 16.30 órától, ezt követően különleges zenei csemegének, szülő-diák koncertnek tapsolhat a közönség a zeneiskola kamaratermében. A koncert 18 órakor kezdődik.
És ezzel még mindig nincs vége: az egész hónapos eseménysorozat záróakkordjaként tanári koncert lesz a zeneiskola kamaratermében április 28-án, csütörtökön 17 órától. A hangverseny ünnepi eseményt is tartogat, hiszen ekkor rendezik a Sándor Frigyes Díj átadását is.

Az eseménysorozat nyitott és ingyenesen látogatható – mindenkit szeretettel látnak!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

2022. nov. 29.

Kegyetlenül erős repertoár, gyönyörű koncertpillanatok, emelkedett ünnep és vidám örömzene – ez így együtt jellemezte a Dunaújváros Vegyeskar jubileumi sorozatának záróakkordját a Gárdonyi iskolában.

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

2022. nov. 29.

Két tanszak növendékei is a Diótörő kultikus történetével foglalkoznak e hetekben a Wesley Da Capo Művészeti Iskolában: a moderntáncosok több bemutatót, a képzőművészeti kurzus legifjabb növendékei kiállítást szentelnek az ünnepi időszakban a témának.

DSTV: vissza a Vidám Parkba

DSTV: vissza a Vidám Parkba

2022. nov. 27.

Csodás időutazásra csábít a DSTV összeállítása. Az Intercisa Múzeum adott otthont a napokban a városi Vidám Park történetét felelevenítő előadásnak – sok-sok archív fotóval, rengeteg szép és személyes emlékkel. Hangkép.
 

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

2022. nov. 25.

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

2022. nov. 25.

A zenei világnapra időzített nyitány után immár rendszeres alkalmak sorában a gitármuzsika lesz a főszereplő a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Jakó Cukrászda közös eseményén szombaton este.

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

2022. nov. 25.

Nemcsak irodalom-, de politikatörténeti kalandozásra is csalogatta a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Utószó című élő antológia vendége Vágvölgyi B. András író, filmrendező, újságíró volt a közelmúltban. Hangkép.

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

2022. nov. 24.

Ügyeleti rend, újra JAKD-Pakk Pont, és egy remek kiállítás – mindent megtesz a hideg hónapok átvészeléséhez a József Attila Könyvtár. A forgalom nem csökkent.