Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Eseménydús hónapra készül a zeneiskola

Öcaline - 2022. április 5. 9:36

"Kihelyezett" koncerttel éppen ma kezdődik az a gazdag programsorozat, amelyre a Sándor Frigyes Zeneiskola várja a muzsika szerelmeseit – lényegében egész hónapban. Itt a teljes kínálat, még szülő-diák hangverseny is lesz!

Eseménydús hónap lesz a Sándor Frigyes Zeneiskolában, tudatta honlapunkkal Koós-Balázs Eszter, az intézmény kulturális szervező. 

Végre újra élőben!

Mint kiemelte, a zeneiskola növendékei és művész-tanárai egyaránt nagyon készülnek, hiszen a vírus veszélyhelyzet közismert korlátozásai után végre újra megnyílnak a lehetőségek az élő bemutatók rendezésére.  A koncertek, kísérő rendezvények, bemutatók mind-mind a helyi közösség építését szolgálják – amelynek kiváló eszköze a zene, az együtt muzsikálás öröme.
Mint a kommunikációs munkatárs hangsúlyozta,  az egész át tartó programsorozat csúcsának az április 25-28. között rendezendő Sándor Frigyes Hét színes eseményei ígérkeznek – de természetesen mindenkit nagy szeretettel és igényes kínálattal várnak a többi programra is!

Itt a tételes kínálat

Április 5-én, azaz ma az MMK- földszinti színháztermében vendégeskedik a zeneiskola jazz tanszaka. A 17 órakor kezdődő koncerten az iskola növendékeiből és tanáraiból alakult jazz zenekarok lépnek közönség elé.
Április 8-án, pénteken Japán Napot tartanak, ahol a japán muzsika mellett, origami hajtogatás, haiku írás , sushi kóstolás lesz a program – a kínálatot japán gyermekrajz kiállítás színesíti.

Április 12-én, vagyis jövő kedden 17 órától a zeneiskola kamaratermében tematikus bemutatót tart az iskola fúvós tanszaka – a Fúvósok, ha találkoznak című koncertnek tapsolhatnak a vendégek.
Április 21-én, csütörtökön a székesfehérvári Hermann László Szakgimnázium és AMI volt és jelenlegi növendékeit látja vendégül az intézmény – a keresztségben Dallamrügyek címet kapott bemutatón ária- és dalestre várják a nagyérdeműt.
Mindezek után ad otthont az iskola a Sándor Frigyes Hét programjának: 25-én, hétfőn 17 órától rajzkiállítás nyílik, majd növendékkoncert színesíti a kínálatot a kamarateremben, 26-án szabadtéri hangversenyt szerveznek – a Dallam a szélben című koncert helyszíne az intézmény melletti "lakatolós" liget lesz 16 órától,  a koncerten az intézmény zenekarai várják a közönséget. És még mindig nincs vége: Generációk egy szólamban címmel rendez játékos zenei vetélkedőt az iskola április 27-én – a 16.30-kor kezdődő megméretés után különleges hangversenyre, szülő-diák koncertre várják a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola kamaratermében. A kínálatot szintén hangverseny, méghozzá a tanári koncert koronázza április 28-án 17 órától ugyanott – az eseményen adják át a Sándor Frigyes Díjat is.
Koós-Balázs Eszter még egy fontos tényezőt említett: az események a ma esti jazz cafét kivéve ingyenesen látogathatók, de az iskola Szonáta Zeneművészeti Alapítványa adományokat szeretettel elfogad!

Nyitott bázis sok-sok muzsikával – mindenkit szeretettel várnak!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Kultúra

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

2022. nov. 29.

Kegyetlenül erős repertoár, gyönyörű koncertpillanatok, emelkedett ünnep és vidám örömzene – ez így együtt jellemezte a Dunaújváros Vegyeskar jubileumi sorozatának záróakkordját a Gárdonyi iskolában.

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

2022. nov. 29.

Két tanszak növendékei is a Diótörő kultikus történetével foglalkoznak e hetekben a Wesley Da Capo Művészeti Iskolában: a moderntáncosok több bemutatót, a képzőművészeti kurzus legifjabb növendékei kiállítást szentelnek az ünnepi időszakban a témának.

DSTV: vissza a Vidám Parkba

DSTV: vissza a Vidám Parkba

2022. nov. 27.

Csodás időutazásra csábít a DSTV összeállítása. Az Intercisa Múzeum adott otthont a napokban a városi Vidám Park történetét felelevenítő előadásnak – sok-sok archív fotóval, rengeteg szép és személyes emlékkel. Hangkép.
 

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

2022. nov. 25.

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

2022. nov. 25.

A zenei világnapra időzített nyitány után immár rendszeres alkalmak sorában a gitármuzsika lesz a főszereplő a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Jakó Cukrászda közös eseményén szombaton este.

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

2022. nov. 25.

Nemcsak irodalom-, de politikatörténeti kalandozásra is csalogatta a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Utószó című élő antológia vendége Vágvölgyi B. András író, filmrendező, újságíró volt a közelmúltban. Hangkép.

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

2022. nov. 24.

Ügyeleti rend, újra JAKD-Pakk Pont, és egy remek kiállítás – mindent megtesz a hideg hónapok átvészeléséhez a József Attila Könyvtár. A forgalom nem csökkent.