Kilenc külföldinek nyújtott segítséget a grúz embercsempész

Öcaline - 2022. április 20. 16:17

Minősített embercsempészés bűntette miatt, gyorsított eljárásban állították bíróság elé – a földvári hídnál akarták ellenőrizni, de inkább a gázra lépett, majd egy erdőbe menekült. Mindhiába.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a grúz embercsempészt, aki 9 afgán, illetve török állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez – az eljárásról a megyei főügyészég tájékoztatta honlapunkat. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzése szerint a férfi még január 27. előtt állapodott meg ismeretlen személlyel abban, hogy 5 ezer euro fejében Magyarországra illegálisan érkező külföldiek szállításához segítséget nyújt nyugat-európai céljuk elérése érdekében. 
A vádlott kilenc – magát afgán és török állampolgárnak valló - személyt vett fel gépkocsijába, és azzal Mezőfalva és Nagyvenyim érintésével Ausztria felé indult. . A férfi a szállításért járó ellenszolgáltatást abból a pénzből kapta volna meg, amelyet a szállított személyek különböző biztosítóknál letétbe helyeztek. A vádlott a szállításért személyenként 500 dollárt kért. 
A rendőrség a férfit a dunaföldvári hídnál megkísérelte ellenőrzés alá vonni, azonban ő nagy sebességgel tovább hajtott, majd hirtelen lefékezett, megállt, a gépkocsiból kiugrott és az erdőbe menekült. A rendőrök a férfit elfogták, cselekményét leleplezték. 

A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit 2 év szabadságvesztés büntetésre ítélte – amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet fellebbezés hiányában jogerős. 

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.