Kilenc külföldinek nyújtott segítséget a grúz embercsempész

Öcaline - 2022. április 20. 16:17

Minősített embercsempészés bűntette miatt, gyorsított eljárásban állították bíróság elé – a földvári hídnál akarták ellenőrizni, de inkább a gázra lépett, majd egy erdőbe menekült. Mindhiába.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a grúz embercsempészt, aki 9 afgán, illetve török állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez – az eljárásról a megyei főügyészég tájékoztatta honlapunkat. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzése szerint a férfi még január 27. előtt állapodott meg ismeretlen személlyel abban, hogy 5 ezer euro fejében Magyarországra illegálisan érkező külföldiek szállításához segítséget nyújt nyugat-európai céljuk elérése érdekében. 
A vádlott kilenc – magát afgán és török állampolgárnak valló - személyt vett fel gépkocsijába, és azzal Mezőfalva és Nagyvenyim érintésével Ausztria felé indult. . A férfi a szállításért járó ellenszolgáltatást abból a pénzből kapta volna meg, amelyet a szállított személyek különböző biztosítóknál letétbe helyeztek. A vádlott a szállításért személyenként 500 dollárt kért. 
A rendőrség a férfit a dunaföldvári hídnál megkísérelte ellenőrzés alá vonni, azonban ő nagy sebességgel tovább hajtott, majd hirtelen lefékezett, megállt, a gépkocsiból kiugrott és az erdőbe menekült. A rendőrök a férfit elfogták, cselekményét leleplezték. 

A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit 2 év szabadságvesztés büntetésre ítélte – amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet fellebbezés hiányában jogerős. 

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Halkan meglépett Hangosból – fogolyszökés miatt keresik

Halkan meglépett Hangosból – fogolyszökés miatt keresik

2022. máj. 18.

A 28 éves Kovács Rajmund engedély nélkül távozott a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet hangosi szarvasmarhatelepéről, ahol munkát végzett. Fogolyszökés bűntette miatt keresik. Felhívás – és már egy megosztás is segíthet!

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

2022. máj. 17.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna.

Nagy csőtörés és vízár a Bercsényi utcában (FRISSÍTVE)

Nagy csőtörés és vízár a Bercsényi utcában (FRISSÍTVE)

2022. máj. 17.

A távhővezeték cseréjekor történt a baj, a véséskor megsérült a vezeték az Aranyvölgyi úton ma délelőtt. A cikk írásakor még ömlött! Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

2022. máj. 16.

Ketten sérültek a vétlen kocsiban az ütközés nyomán – Dunaújváros felé tartott Ercsiből az a személyautó, amely vezetője a vakító napsütés miatt áttért a szemközti sávba vasárnap délután. 

92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

2022. máj. 13.

A becstelenségnek nincsenek határai; 100 ezer forintot vittek el az idős hölgytől – de elfogásuk nyomán már vádat is emeltek ellenük.

Német embercsempészt fogtak a Pentele hídon

Német embercsempészt fogtak a Pentele hídon

2022. máj. 10.

Négy törököt szállított, a kép tanúsága szerint a járműben egy kisgyerek is ült. Éjfélkor bukott meg, embercsempészés miatt kezdtek eljárást ellene.

Újabb embercsempészt ítéltek el

Újabb embercsempészt ítéltek el

2022. máj. 06.

Gyorsított eljárás keretében marasztalta el a kedden elcsípett ukrán embercsempészt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség kezdeményezése alapján a bíróság – az ítélet máris jogerős, értesült a DO.