Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

" Legyen Tiéd Dunaújváros!" – éles próba a könyvtárban

Öcaline - 2022. április 1. 16:20

Rendkívüli várostörténeti kalandozásra invitálja a közönséget a József Attila Könyvtár szombaton: a vendégek élesben próbálhatják ki a Legyen Tiéd Dunaújváros! nevű társasjátékot! Irány a múlt, kalandra fel, mindenkit szeretettel várnak!

A hasábjainkon is zengetett játékbemutató, jelesül  a Múltközben című, a születő város mindennapjaira fókuszáló kiállítás után újabb alkalmat szentel a Legyen Tiéd Dunaújváros! fantázianevű társasjátéknak a József Attila Könyvtár. A részletekről Tóth Éva intézményvezető beszélt: mint megtudtuk, április 2-án szombaton 13 órától a játék kipróbálására várják a játszani vágyó középiskolásokat, felnőtteket a könyvtárban.
Mennyit tudsz Dunaújvárosról? Itt az alkalom, hogy kiderüljön: a könyvtár emeleti előadótermébe n rendezendő interaktív társasjáték délután vendégeként Gulácsi Bence, a társasjáték fejlesztője avatja be az érdeklődőket a játék titkaiba. 

A szombati alkalom egyúttal egy sorozatnyitó is lesz: innentől minden hónapban egy alkalommal lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek játékos várostörténeti kalandozásra!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

2022. júl. 01.

Színes sorozattal, kézműveskedéssel és kertészkedéssel folytatódott a tematikus táborok hete az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Varázspálca és manókészítés is szerepel a Nyártündér hete kínálatában. Hangkép és galéria itt!
 

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

2022. jún. 30.

Gazdag program, tömeges jelenlét – minden szempontból sikeres volt az Intercisa Múzeum rendezvénye, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény a Múzeumok Éjszakája keretében a római kori kőtárban várt a vendégeket. Hangkép és galéria itt!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

2022. jún. 29.

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros közösségi élete; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal – ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál a hét végén.
 

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

2022. jún. 29.

Új dunaújvárosi helyszínen is láthatják az érdeklődők a KineDok dokumentumfilmjeit, derül ki a DSTV összeállításából. Az országos hálózathoz a Szabad szemmel című programmal csatlakozott az MRE Újváros Drogambulancia, vagyis a Szertelen Ház. Hangkép.
 

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

2022. jún. 28.

Követte a vándorkiállítást az alkotó, Marék Veronikával találkozhattak a napokban a gyermekkönyvtár vendégei, derül ki a DSTV összeállításból. A népszerű mesék szerzője szívesen beszélgetett olvasóival, és persze dedikálásra is vállalkozott. Hangkép.

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

2022. jún. 27.

Rendszeres nyári programokkal csalogatja a jövő könyvbarátait a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára – a családi kikapcsolódásnak is kiváló, július második feléig tartó sorozat kedden kezdődik. Bónusz: nyáron korábban nyit a gyermekkönyvtár!

DSTV: a hónap műtárgya a múzeumban

DSTV: a hónap műtárgya a múzeumban

2022. jún. 26.

A Múzeumok éjszakája után mi mással kezdhetnénk a napot, mint egy történelmi emlékkel. A DSTV összegzéséből kiderül, ezúttal egy jelképes jelentőségű római kori terrakotta szoborra esett a választás, az lett a hónap műtárgya az Intercisa Múzeumban. Hangkép.