Visszatér a napos idő – és melegedés várható

Öcaline - 2022. április 11. 11:02

Egészen péntekig zavartalan, szép tavasz lesz a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Húsvétra befut egy csapadékzóna, és lehűlés is jöhet.

"Napos, és egyre melegebb" – a tavaszimádók kiskátéjának kulcsmondatával kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Ahogy az ablakon kipillantva is láthatjuk, a napsütést gomolyfelhők, de inkább csak északkeleten fordul elő zápor. Élénk, nyugaton erős szél várható délelőtt, majd mérséklődik a légmozgás – délután 11-13 körüli értékeket mérhetünk. 
A közeli kilátások erősödő nappali felmelegedést ígérnek a friss modellek szerint: nyugaton ragyogóan napos, keleten változóan felhős időre számíthatunk. Nem lesz csapadék, és gyenge szél mellett 14-20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A sok napsütést szerdán délnyugat felől fátyolfelhők zavarják, de ebből csapadék nem alakul ki. Tovább melegszik a levegő: délután már 20-22 fokos csúcsok is lehetnek. Néha megélénkül a délkeleti szél, elsősorban az északi hegyes-völgyes térségeknél erősödhet meg.
A hét közepén még ragyogó tavaszunk lesz: csütörtökön fátyolfelhők szűrik az áprilisi napsütést, eső nem fordul elő – többfelé marad az élénk délkeleti szél, és országszerte 20 fok körüli kellemes tavaszi hőmérséklettel számolhatunk. A középtávú előrejelzések specialistája szerint pénteken nap közben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső, záporeső inkább csak egészen északnyugaton alakulhat ki – és még mindig 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk. A hét végén – és még húsvét hétfőn is – egy, a térségünket elérő csapadékzóna dominál: felhős, borult napokkal számolhatunk, eső főként vasárnap lehet. Ráadásul szombaton lehűlés kezdődik, vasárnap és húsvét hétfőn már csak 12-15 fokos csúcsok lehetnek.

De a héten már megmutatja magát az igazi tavasz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Lukács János felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Visszatér a kiváló programnak ígérkező AlfaCity

Visszatér a kiváló programnak ígérkező AlfaCity

2022. júl. 06.

Már tavaly is hatalmas sikert aratott a látogatók körében a Szalki-szigeten megvalósult Alfa Romeo találkozó, avagy az AlfaCity. A szervezők akkor még csak a járványügyi korlátozásokhoz igazodva tudták elhozni a fesztivált – az idei évben már szabad a pálya! 

DSTV: új helyszínen is várják a véradókat!

DSTV: új helyszínen is várják a véradókat!

2022. júl. 06.

A nyári időszakban is fontos a véradás, derül ki a DSTV összegzéséből. Főként a balesetek növekvő száma miatt nő a vérigény – a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete új helyszínt talált a rendkívüli alkalmak szervezésére: vért adni menő a Decathlon sportembereinek is! Hangkép. 

Érdekes, színes, és kiváló – ilyen az MMK napközis tábora

Érdekes, színes, és kiváló – ilyen az MMK napközis tábora

2022. júl. 05.

Folyamatosan tartanak a táborok a Munkásművelődési Központban. A teltházas kezdeményezés kiváló hangulatban zajlik, a gyerekek számtalan érdekes program közül választhatnak.

Csökken az ereje, de péntekig marad a kánikula

Csökken az ereje, de péntekig marad a kánikula

2022. júl. 04.

A legdurvább időszaknak vége lehet a hét derekától a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint: ma még szenvedünk, de délutántól, aztán pláne kedden már jöhet egy-egy frissítő zivatar. 

Miben különbözik a Bitcoin és az Ethereum?

Miben különbözik a Bitcoin és az Ethereum?

2022. jún. 28.

Ha kriptoról van szó, elsőre mindenki a Bitcoinra gondol, pedig nem sokkal lemaradva mögötte ott van az Ethereum is. (X)

A Városháza parkolójában is siker volt a Csomagtartóvásár (galériával)

A Városháza parkolójában is siker volt a Csomagtartóvásár (galériával)

2022. jún. 27.

Az új helyszín és a nagy hőség ellenére is sikeres volt a Csomagtartóvásár és Bolhapiac közösségi kezdeményezése szombaton délelőtt – a kincsvadászok a Városháza mögötti téren válogathattak a portékából!

Brutális kánikula következik – zivatarokkal

Brutális kánikula következik – zivatarokkal

2022. jún. 27.

Már él az idei nyár első hőségriasztása, és a kánikula folytatódik, sőt, további durvulást ígér a DO időjárási szakértője. Masszívan 35 fok közelében lehetnek a hőmérsékleti értékek, enyhítő zivatar a hét közepén és végén jöhet. Brutál.