92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

Öcaline - 2022. május 13. 16:12

A becstelenségnek nincsenek határai; 100 ezer forintot vittek el az idős hölgytől – de elfogásuk nyomán már vádat is emeltek ellenük.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt vádat emelt azzal a két nővel szemben, akik még tavaly nyáron károsítottak meg egy 92 éves sértettet. A vádemelés tényéről a megyei főügyészség adott tájékoztatást. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő a vádiratot idézve kiemelte: július 26-án délután csengettek be kaputelefonon a vádlottak a sértett dunaújvárosi lakásába, majd a sértett testvérének a nevén mutatkoztak be, így az idős asszony a lépcsőház ajtaját kinyitotta. 
Az egyik vádlott a konyhában kozmetikai szerek árusításának látszatával elterelte az idős nő figyelmét, amíg a társa a lakás nappalijában, a szekrényben tárolt kézi táskából eltulajdonított 100 ezer készpénzt. A két tettes sietősen távozott a lakásból a pénzzel – az eltulajdonított összeg az eljárás befejezéséig nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a két nővel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott, tudatta az ügyészségi jelentés.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.