Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

Öcaline - 2022. május 24. 18:38

Három napon át tartó ünnepi programsorozatot szervez az intézmény: 20 éve kezdett működni, 10 éve alapított magángimnáziumot a Pannon. 

Jubileumi események egész sorával ünnepel a Pannon Oktatási Központ – méghozzá két jeles évfordulót: az intézmény két évtizede nyitotta meg kapuját a diákok előtt, és éppen egy évtizede, hogy már nappali tagozaton is gimnáziumi formában működik.
A jeles évfordulókra három napon át tartó ünnepi eseményekkel emlékeznek május 25-27. között, vagyis szerdától péntekig. A nyitónapon 10 órától rendezik a Tudományok Napja című eseménysort, az ünnepélyes megnyitón 20 év az oktatásban címmel Borgulyáné Antal Zsuzsanna intézményfenntartó, majd 10 év tehetséggondozás címmel Borgulya Zoltán igazgató előadását hallhatják a vendégek. A nyitóeseményen rendezik a Helikoni Ünnepségen díjazott alkotások premierjét, majd délután tudományos előadások egész sorával folytatódik a program – az előadók egy részét a Pannonban végzett, mára a honi tudós társadalom tagjaként munkálkodó "öregdiákok" köréből verbuválták.
A folytatás is izgalmasan alakul: május 26-án, csütörtökön a Sportnap eseményeire csalogatják a pannonos diáksereget a kempingbe – a főző- és horgászversennyel is habosított események délelőtt 9 órakor kezdődnek. A finálé kínálatára sem lehet panasz: május 27-én, pénteken a Tehetségek Napja elnevezésű eseménynek ad otthont az intézmény. A nyitott nap délelőttjén a múlt héten megválasztott diákigazgató, Hegedűs Kristóf és csapata veszi kezébe az irányítást, 17 órától a POK Finálé fantázianevű programon tehetségek mutatkoznak be (meglepetéssel koronázva), majd 19 órától görög táncház, végül 20 órától éjszakai filmvetítés várja a vendégeket.

Boldog születésnapot, Pannon!

(Archív fotó: Pannon Oktatási Központ)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: tavaszváró a Gárdonyiban

DSTV: tavaszváró a Gárdonyiban

2023. már. 14.

Színes és mozgalmas foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A tavasz jegyében várta a kicsiket és szüleiket a Gárdonyi iskola: míg a leendő nebulók kézműveskedtek, a hozzátartozók az iskola jellemzőivel ismerkedhettek. Hangkép.
 

Továbbra is az élvonalban a Vasvári iskola

Továbbra is az élvonalban a Vasvári iskola

2023. már. 08.

A fényes bizonyítékot a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) díjátadó gálája szolgáltatta a közelmúltban: a Magyar Sport Házában tartott ünnepségen rangos elismerést érdemelt a dunaújvárosi intézmény.

Wesley Da Capo: rajzos remeklések az országos megméretésen

Wesley Da Capo: rajzos remeklések az országos megméretésen

2023. már. 06.

Remek eredménnyel vettek részt az M3-as metró felújításához kapcsolódó rajzpályázaton a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti ágának növendékei. A diákok egyéni és csoportos művekkel is sikert arattak!

DSTV: innovációs nap az egyetemen

DSTV: innovációs nap az egyetemen

2023. már. 06.

Az év első Területi Innovációs Platform Napjának adott otthont a Dunaújvárosi Egyetem, derül ki a DSTV összegzéséből. Az eseménysor az intézményi fejlesztésű pásztázó akusztikus mikroszkóp bemutatásával kezdődött. Hangkép.

DSTV: versvándor a Szabó Magda iskolában

DSTV: versvándor a Szabó Magda iskolában

2023. feb. 21.

Tóth Péter Lóránt, az országosan ismert Radnóti-díjas versmondó, versvándor vendégeskedett a református tagintézményben, derül ki a DSTV összeállításából. Az alsósok Szent Lászlóról és egy kicsit Petőfiról, a felsősök Petőfi és Arany barátságáról hallhattak. Hangkép.

DSTV: sport, tánc és játék a Gárdonyiban

DSTV: sport, tánc és játék a Gárdonyiban

2023. jan. 28.

Folytatódott az intézményt bemutató "Iskolanyitogató" sorozat, derül ki a DSTV összeállításából. A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola sportos, táncos, játékos délutánra várta az érdeklődőket a napokban. Hangkép.

Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

2023. jan. 25.

Új sorozattal jelentkezik a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a keresztségben Mindenki az oktatásért, a nevelésért, a diákokért Dunaújvárosban és környékén (MONDD!) címet kapott beszélgetés-sorozat első eseménye csütörtökön lesz.