Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

Öcaline - 2022. május 24. 18:38

Három napon át tartó ünnepi programsorozatot szervez az intézmény: 20 éve kezdett működni, 10 éve alapított magángimnáziumot a Pannon. 

Jubileumi események egész sorával ünnepel a Pannon Oktatási Központ – méghozzá két jeles évfordulót: az intézmény két évtizede nyitotta meg kapuját a diákok előtt, és éppen egy évtizede, hogy már nappali tagozaton is gimnáziumi formában működik.
A jeles évfordulókra három napon át tartó ünnepi eseményekkel emlékeznek május 25-27. között, vagyis szerdától péntekig. A nyitónapon 10 órától rendezik a Tudományok Napja című eseménysort, az ünnepélyes megnyitón 20 év az oktatásban címmel Borgulyáné Antal Zsuzsanna intézményfenntartó, majd 10 év tehetséggondozás címmel Borgulya Zoltán igazgató előadását hallhatják a vendégek. A nyitóeseményen rendezik a Helikoni Ünnepségen díjazott alkotások premierjét, majd délután tudományos előadások egész sorával folytatódik a program – az előadók egy részét a Pannonban végzett, mára a honi tudós társadalom tagjaként munkálkodó "öregdiákok" köréből verbuválták.
A folytatás is izgalmasan alakul: május 26-án, csütörtökön a Sportnap eseményeire csalogatják a pannonos diáksereget a kempingbe – a főző- és horgászversennyel is habosított események délelőtt 9 órakor kezdődnek. A finálé kínálatára sem lehet panasz: május 27-én, pénteken a Tehetségek Napja elnevezésű eseménynek ad otthont az intézmény. A nyitott nap délelőttjén a múlt héten megválasztott diákigazgató, Hegedűs Kristóf és csapata veszi kezébe az irányítást, 17 órától a POK Finálé fantázianevű programon tehetségek mutatkoznak be (meglepetéssel koronázva), majd 19 órától görög táncház, végül 20 órától éjszakai filmvetítés várja a vendégeket.

Boldog születésnapot, Pannon!

(Archív fotó: Pannon Oktatási Központ)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: búcsú az iskolától

DSTV: búcsú az iskolától

2022. jún. 23.

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye végzős tanulói is elbúcsúztak a napokban az alma matertől. Mint a DSTV összegzéséből kiderül, a szülők jelenlétében, egy színvonalas búcsúrendezvény keretében ballagtak. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

2022. jún. 22.

Ahogy országszerte mindenütt, a Móricz iskolában is újra "teljes fegyverzetben" készülhettek a nyolcadik évfolyamosok ballagására – az ünnepi eseményről szól a DSTV összegzése. Hangkép és galéria itt!

DSTV: dalözön a Széchenyiben

DSTV: dalözön a Széchenyiben

2022. jún. 12.

Szép közösségi kezdeményezésről tudósít a Széchenyi gimnáziumból a DSTV összegzése. Az intézmény kisgimnazistái Medárd napi dalözön címmel lepték meg hozzátartozóikat – a koncert átütő sikert aratott. Hangkép.

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

2022. jún. 08.

Három estén át töltötték meg a Bartók nézőterét a Móricz-gála vendégei, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény nebulói az évtizedes hagyományt folytatva változatos műsorral örvendeztették meg a nézőket. Hangkép és galéria itt.

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

2022. jún. 03.

Nagyszabású gálával ünnepelte alapítása 70. évfordulóját a Vasvári iskola a Bartók színháztermében, derül ki a DSTV összegzéséből. A látványos bemutató fókuszában természetesen a sport állt, de több műfajban is bizonyították tehetségüket a nebulók. Hangkép és galéria itt!

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

2022. jún. 02.

Gyűjteményes kiállításról tudósít az Arany János iskolából a DSTV összeállítása. Az intézmény felső évfolyamos rajz tagozatos diákjainak tárlata az év során végzett szakmai munkát összegzi a művészeti nevelés terén. Hangkép.

Négy lábon járó türelem, nyugalom és együttműködés

Négy lábon járó türelem, nyugalom és együttműködés

2022. máj. 30.

Nati, a Springer spániel rendszeres vendége az Aprók Háza Tagóvodának, ahol már évek óta tartanak állatasszisztált foglalkozásokat a kisgyermekek számára. Az eb közelsége amellett, hogy jótékony hatással van a kicsik fejlődésére, megalapozza az állatokhoz, a környezethez való felelősségteljes viszonyát.