Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

Öcaline - 2022. május 24. 18:38

Három napon át tartó ünnepi programsorozatot szervez az intézmény: 20 éve kezdett működni, 10 éve alapított magángimnáziumot a Pannon. 

Jubileumi események egész sorával ünnepel a Pannon Oktatási Központ – méghozzá két jeles évfordulót: az intézmény két évtizede nyitotta meg kapuját a diákok előtt, és éppen egy évtizede, hogy már nappali tagozaton is gimnáziumi formában működik.
A jeles évfordulókra három napon át tartó ünnepi eseményekkel emlékeznek május 25-27. között, vagyis szerdától péntekig. A nyitónapon 10 órától rendezik a Tudományok Napja című eseménysort, az ünnepélyes megnyitón 20 év az oktatásban címmel Borgulyáné Antal Zsuzsanna intézményfenntartó, majd 10 év tehetséggondozás címmel Borgulya Zoltán igazgató előadását hallhatják a vendégek. A nyitóeseményen rendezik a Helikoni Ünnepségen díjazott alkotások premierjét, majd délután tudományos előadások egész sorával folytatódik a program – az előadók egy részét a Pannonban végzett, mára a honi tudós társadalom tagjaként munkálkodó "öregdiákok" köréből verbuválták.
A folytatás is izgalmasan alakul: május 26-án, csütörtökön a Sportnap eseményeire csalogatják a pannonos diáksereget a kempingbe – a főző- és horgászversennyel is habosított események délelőtt 9 órakor kezdődnek. A finálé kínálatára sem lehet panasz: május 27-én, pénteken a Tehetségek Napja elnevezésű eseménynek ad otthont az intézmény. A nyitott nap délelőttjén a múlt héten megválasztott diákigazgató, Hegedűs Kristóf és csapata veszi kezébe az irányítást, 17 órától a POK Finálé fantázianevű programon tehetségek mutatkoznak be (meglepetéssel koronázva), majd 19 órától görög táncház, végül 20 órától éjszakai filmvetítés várja a vendégeket.

Boldog születésnapot, Pannon!

(Archív fotó: Pannon Oktatási Központ)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Országos versenyt rendezett a Rudas

Országos versenyt rendezett a Rudas

2022. nov. 30.

A szakmai legjobbjai mérték össze gép- és gyorsíró-tudásukat a Rudas középiskolában a közelmúltban. Több világbajnokot köszöntöttek a megméretésen, és három rudasos induló is vállalta a versenyt!

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

2022. nov. 30.

Szakmai program, ismerkedés, pedagógusok – nem egyszerű, ám annál fontosabb döntésről tudósít a DSTV összeállítása. A jövő diákjai mellett hozzátartozókat is várt Iskolanyitogató című programjára a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye. Hangkép.

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

2022. nov. 23.

Komoly szakmai fórumról tudósít a DSTV összeállítása. Sajátos nevelési igény a bölcsődében címmel várta tanácskozásra Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket, szakembereket. Hangkép.
 

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

2022. nov. 17.

Fiatalon elhunyt kollégájuk emlékét ápolják a "gpsz" Informatikai Csapatversennyel – a megméretésnek idén már tizenkettedszerre adott otthont a Rudas középiskola.

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

2022. nov. 12.

A Rudas középiskola két csapata is bekapcsolódott a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett a Tudományos Diákköri Konferencia erőpróbájába. A középiskolások mindkét triója különdíjat érdemelt a tudományos értekezésért. 

Országos versenyt rendez a Rudas

Országos versenyt rendez a Rudas

2022. nov. 10.

A dunaújvárosi középiskola ad otthont a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rangos megméretésének – a Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnoki  Versenyt szombaton rendezik a Rudasban.

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

2022. nov. 07.

Az immár évtizedes múlttal bíró nyári táborban készült művekből nyílik kiállítás az Arany János Általános Iskolában szerdán. Mindenkit várnak a megnyitóra!