Dunaújváros Hetilap

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

Öcaline - 2022. május 15. 9:12

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

A Béke téri bázis ezúttal egy városi szintű összefogással kíván segíteni a város óvodáin, óvodásain, valamint részben a bölcsődéken is – a részletekről Dósa Dorottya centrumvezető számolt be lapunknak.

EpiPent minden oviba és bölcsibe!

A centrumvezető kérdésünkre hangsúlyozta, a tételes karitatív cél mellett fontos feladatuknak tartják a helyi közösségek megerősítését is:
– A Duna Plazmának fontos tényező a helyi kezdeményezések, civil közösségek, alapítványok, egyesületek támogatása. Márciusban a helyi búvársulit segítettük, áprilisban egy hemofíliában szenvedő beteg részesült támogatásban. Ebben a hónapban még nagyobb fába vágtuk a fejszénket: egy többszintű támogatói programot szerveztünk a város óvodáinak, illetve részben bölcsődéinek megsegítésére.
Dósa Dorottya hangsúlyozta: a város vezetőségével egyeztetve találták meg azt a területet, ahol a legnagyobb szükség lehet a Duna Plazma segítségére. Első körben egy gyors támogatást nyújtottak, amely révén az esetleges vészhelyzetet okozó allergiás rohamok megszüntetését segítő EpiPen injekciókat juttatnak el a város összes óvodájába és bölcsődéjébe. A támogatás révén a Dunaújvárosi Óvoda 12 tagintézménye, valamint 5 bölcsőde kap az életmentő szerből, összesen 280 ezer forint értékben. A segítség e formája nem tűrhetett halasztást – már meg is születtek a szerződések, és az intézmények a támogatás nyomán beszerezhetik az injekciókat.
                                                                                                                        
Rekonstrukció és mozgásfejlesztés

A támogatási program másik pillérét Gyenes Józsefnével, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetőjével egyeztetve alakították ki – ez egyfelől egy rekonstrukciós tételt, másrészt az ovisok mozgásfejlesztését segítő elemet tartalmaz. A rekonstrukció során a Bóbita Tagóvoda sürgős felújításra szoruló mosdói újulhatnak meg – a tagintézmény négy fürdőszobája közül három állapota igényli az azonnali beavatkozást.

A mozgásfejlesztésre is két utat találtak a program megálmodói: egyfelől a támogatások függvényében egy vagy több tagóvodában alakíthatnak ki úgynevezett mezítlábas sétányt, másrészt mozgásfejlesztési eszközök beszerzésére is gyűjtenek.
Hogy mégis miként? Dósa Dorottya kész recepttel szolgál: a Duna Plazma 300 ezer forintos tétellel segíti az óvatos becslések szerint 1,5 milliós program megvalósulását, ráadásul közösségi gyűjtőakciót kezd – cégek, vállalkozások és magánszemélyek segíthetnek a célok megvalósulásában.

A támogatók jelentkezését a manager@dunaplazma.hu e-mail címen, valamint a 0670/657-0335-ös telefonszámon várják – emellett a Béke téri központban gyűjtőládákat is kihelyeznek. 

Az akció eredményéről a Duna Plazma május 31-én esedékes hivatalos megnyitóján számolnak be – hisznek az összefogásban, bíznak a közösség erejében! 

A saját egészségét is védi, aki csatlakozik a plazmaadók csapatához

A plazmaadók már jól tudják, hogy az egészséges életmódnak rendkívül fontos szerepe van az életünkben. A Duna Plazmába járók pedig nem csak a tudatos életmód alapjait sajátítják el és élik egészségesebben mindennapjaikat, hanem egészségi állapotukról – hála a center orvosi kontrolljainak – visszajelzést is kapnak. Nem szabad elfeledkezni a plazmaadás lelki hozadékáról sem: a tudatról, hogy minden egyes alkalommal hozzájárulunk egy beteg embertársunk életének a megmentéséhez. S mint tudjuk, minden segítség számít! Ezért pedig a center azonnali készpénzfizetéssel honorál minden plazmaadást.
Plazmát minden egészséges, 18-60 év közötti személy adhat, akinek testsúlya 50-130 kg között van és megfelel az alkalmassági vizsgálaton. Nagyon fontos, hogy plazmaadást megelőző napokban minimum 2-3 liter folyadékot kell fogyasztani. 
Aki ad, az kap is! Havonta akár 50.000 Ft-ot is összegyűjthetnek a segítő szándékú, rendszeres plazmaadók! Keresse bátran a Duna Plazma munkatársait, készséggel állnak az Ön rendelkezésére is: a www.dunaplazma.hu  weboldalon, illetve a foglalas@dunaplazma.hu e-mail címen.
Cím: 2400 Dunaújváros, Béke tér 3. 
Telefonszám: +36 70 657-0335

 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.