Dunaújváros Hetilap

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

Öcaline - 2022. május 15. 9:12

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

A Béke téri bázis ezúttal egy városi szintű összefogással kíván segíteni a város óvodáin, óvodásain, valamint részben a bölcsődéken is – a részletekről Dósa Dorottya centrumvezető számolt be lapunknak.

EpiPent minden oviba és bölcsibe!

A centrumvezető kérdésünkre hangsúlyozta, a tételes karitatív cél mellett fontos feladatuknak tartják a helyi közösségek megerősítését is:
– A Duna Plazmának fontos tényező a helyi kezdeményezések, civil közösségek, alapítványok, egyesületek támogatása. Márciusban a helyi búvársulit segítettük, áprilisban egy hemofíliában szenvedő beteg részesült támogatásban. Ebben a hónapban még nagyobb fába vágtuk a fejszénket: egy többszintű támogatói programot szerveztünk a város óvodáinak, illetve részben bölcsődéinek megsegítésére.
Dósa Dorottya hangsúlyozta: a város vezetőségével egyeztetve találták meg azt a területet, ahol a legnagyobb szükség lehet a Duna Plazma segítségére. Első körben egy gyors támogatást nyújtottak, amely révén az esetleges vészhelyzetet okozó allergiás rohamok megszüntetését segítő EpiPen injekciókat juttatnak el a város összes óvodájába és bölcsődéjébe. A támogatás révén a Dunaújvárosi Óvoda 12 tagintézménye, valamint 5 bölcsőde kap az életmentő szerből, összesen 280 ezer forint értékben. A segítség e formája nem tűrhetett halasztást – már meg is születtek a szerződések, és az intézmények a támogatás nyomán beszerezhetik az injekciókat.
                                                                                                                        
Rekonstrukció és mozgásfejlesztés

A támogatási program másik pillérét Gyenes Józsefnével, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetőjével egyeztetve alakították ki – ez egyfelől egy rekonstrukciós tételt, másrészt az ovisok mozgásfejlesztését segítő elemet tartalmaz. A rekonstrukció során a Bóbita Tagóvoda sürgős felújításra szoruló mosdói újulhatnak meg – a tagintézmény négy fürdőszobája közül három állapota igényli az azonnali beavatkozást.

A mozgásfejlesztésre is két utat találtak a program megálmodói: egyfelől a támogatások függvényében egy vagy több tagóvodában alakíthatnak ki úgynevezett mezítlábas sétányt, másrészt mozgásfejlesztési eszközök beszerzésére is gyűjtenek.
Hogy mégis miként? Dósa Dorottya kész recepttel szolgál: a Duna Plazma 300 ezer forintos tétellel segíti az óvatos becslések szerint 1,5 milliós program megvalósulását, ráadásul közösségi gyűjtőakciót kezd – cégek, vállalkozások és magánszemélyek segíthetnek a célok megvalósulásában.

A támogatók jelentkezését a manager@dunaplazma.hu e-mail címen, valamint a 0670/657-0335-ös telefonszámon várják – emellett a Béke téri központban gyűjtőládákat is kihelyeznek. 

Az akció eredményéről a Duna Plazma május 31-én esedékes hivatalos megnyitóján számolnak be – hisznek az összefogásban, bíznak a közösség erejében! 

A saját egészségét is védi, aki csatlakozik a plazmaadók csapatához

A plazmaadók már jól tudják, hogy az egészséges életmódnak rendkívül fontos szerepe van az életünkben. A Duna Plazmába járók pedig nem csak a tudatos életmód alapjait sajátítják el és élik egészségesebben mindennapjaikat, hanem egészségi állapotukról – hála a center orvosi kontrolljainak – visszajelzést is kapnak. Nem szabad elfeledkezni a plazmaadás lelki hozadékáról sem: a tudatról, hogy minden egyes alkalommal hozzájárulunk egy beteg embertársunk életének a megmentéséhez. S mint tudjuk, minden segítség számít! Ezért pedig a center azonnali készpénzfizetéssel honorál minden plazmaadást.
Plazmát minden egészséges, 18-60 év közötti személy adhat, akinek testsúlya 50-130 kg között van és megfelel az alkalmassági vizsgálaton. Nagyon fontos, hogy plazmaadást megelőző napokban minimum 2-3 liter folyadékot kell fogyasztani. 
Aki ad, az kap is! Havonta akár 50.000 Ft-ot is összegyűjthetnek a segítő szándékú, rendszeres plazmaadók! Keresse bátran a Duna Plazma munkatársait, készséggel állnak az Ön rendelkezésére is: a www.dunaplazma.hu  weboldalon, illetve a foglalas@dunaplazma.hu e-mail címen.
Cím: 2400 Dunaújváros, Béke tér 3. 
Telefonszám: +36 70 657-0335

 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.