Gomolyos tavasz, viszonylag sok csapadékkal

Öcaline - 2022. május 2. 9:37

Ha a májusi eső aranyat ér (igen!), akkor dúskálunk a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből. Párás, felhős, esős, és kifejezetten meleg napok előtt állunk.

"Záporok, zivatarok a kellemes hőmérsékletben” – ezzel a tételmondattal kezdi szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szakértője. Amint azt most is tapasztalhatjuk, a felhős idő dominál, ma az erősen gomolyfelhős égből elszórtan, de főleg estétől alakul ki zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél megélénkülhet – de marad a kellemes hőmérséklet, 19 és 24 fok között alakulnak a maximumok.
A folytatás hasonló jellemzőket ígér a friss modellek szerint, kedden is gomolyfelhős időre számíthatunk, és újra elsősorban a nap második felében pattannak ki záporok, zivatarok – főként az északi hegyes-völgyes vidékek lakóinak kél el az ernyő ebben az időszakban. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében erős lesz, és marad a 20-22 fok körüli maximum. A szerda szinte lemásolja a keddet, továbbra is gyakran törnek magasra a gomolyfelhők, és szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. És a hőmérsékleti mutatók terén sem várható változás: 21-22 fok körüli, kellemes hőmérséklet valószínű.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön és pénteken sem várható lényeges változás az időjárásunkban: a gyakran erősen megnövekvő gomolyokból továbbra is lehet zápor, zivatar, igaz, pénteken délutántól jelentősen csökken a csapadékhajlam. Lehűlés sem lesz, végig marad a 20-23 fok körüli csúcsérték.
Hasonló értékek lehetnek a hét utolsó napjaiban, annyi különbséggel, hogy egyre többet látjuk a napot, és egyre kevesebb az esély a záporokra, zivatarokra – viszont marad a kellemes, 22-24 fokos, már-már kora nyári idő, úgyhogy aki teheti, válasszon szabadtéri programot!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!