Gomolyos tavasz, viszonylag sok csapadékkal

Öcaline - 2022. május 2. 9:37

Ha a májusi eső aranyat ér (igen!), akkor dúskálunk a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből. Párás, felhős, esős, és kifejezetten meleg napok előtt állunk.

"Záporok, zivatarok a kellemes hőmérsékletben” – ezzel a tételmondattal kezdi szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szakértője. Amint azt most is tapasztalhatjuk, a felhős idő dominál, ma az erősen gomolyfelhős égből elszórtan, de főleg estétől alakul ki zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél megélénkülhet – de marad a kellemes hőmérséklet, 19 és 24 fok között alakulnak a maximumok.
A folytatás hasonló jellemzőket ígér a friss modellek szerint, kedden is gomolyfelhős időre számíthatunk, és újra elsősorban a nap második felében pattannak ki záporok, zivatarok – főként az északi hegyes-völgyes vidékek lakóinak kél el az ernyő ebben az időszakban. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében erős lesz, és marad a 20-22 fok körüli maximum. A szerda szinte lemásolja a keddet, továbbra is gyakran törnek magasra a gomolyfelhők, és szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. És a hőmérsékleti mutatók terén sem várható változás: 21-22 fok körüli, kellemes hőmérséklet valószínű.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön és pénteken sem várható lényeges változás az időjárásunkban: a gyakran erősen megnövekvő gomolyokból továbbra is lehet zápor, zivatar, igaz, pénteken délutántól jelentősen csökken a csapadékhajlam. Lehűlés sem lesz, végig marad a 20-23 fok körüli csúcsérték.
Hasonló értékek lehetnek a hét utolsó napjaiban, annyi különbséggel, hogy egyre többet látjuk a napot, és egyre kevesebb az esély a záporokra, zivatarokra – viszont marad a kellemes, 22-24 fokos, már-már kora nyári idő, úgyhogy aki teheti, válasszon szabadtéri programot!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)