Hőhullámmal érkezik a nyár

Öcaline - 2022. május 30. 11:18

Borongós nyitány után erős melegedés, a hét végére már kánikula várható a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint.  Harminc fok fölötti értékek lehetnek. Itt a nyár!

"Erős melegedés kezdődik" – ezzel a tömör megállapítással jelzi félreérthetetlenül a nyár beköszöntét Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője. Mint tapasztalhatjuk, újra megnövekedett a felhőzet. Elszórtan alakulhat ki zápor, bárhol lehet kisebb eső – miközben még 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. A folytatás a friss modellek szerint változékony időt ígér: kedden a többórás napsütést követően megnövekszik a gomolyfelhőzet, és estétől elszórtan zápor, zivatar is előfordul – főként az északi hegyes-völgyes vidékek lakói számíthatnak némi égi áldásra. Megkezdődik a melegedés: 24-25 fok körüli, kellemes idő valószínű – ráadásul mérsékelt marad a délies szél. 
Az igazi áttörés szerdán várható: a hajnali, reggeli záporok és zivatarok elvonulása után sok napsütés várható – nap közben már nem lesz csapadék, és 27 fok köré melegszik a levegő. Ez a trend folytatódik a hét közepén a középtávú előrejelzések specialistája szerint – csütörtökön, majd pénteken ragyogóan napos időre van kilátás, kevés gomolyfelhőzettel. Csapadékra kicsi az esély, ugyanakkor tovább melegszik a levegő – pénteken már több helyen lehet kánikula 30 fok feletti csúcsértékkel.
A hét végén is marad a meleg, nyári idő: szombaton a feltörő gomolyokból lehet egy egy zápor, esetleg futó zivatar, de pünkösd vasárnapján újra zavartalan napsütés várható – már 30-32 fokos csúcsokkal. 

Beköszönt a nyár – mit beköszönt, ránk rúgja az ajtót a hét végére!
 
(Fotó: Így látjuk MI! – Bozor Magdolna felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)