Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

"Széchenyi és kora" – új kiállítás az Intercisa Múzeumban

Öcaline - 2022. május 5. 9:18

A Széchenyi család korába kalauzol az Intercisa Múzeum legújabb kiállítása: a Széchenyi és kora – a Széchenyi család nyomában című gyűjtemény megnyitójára pénteken várják az érdeklődőket.

A magyar történelem egyik legizgalmasabb időszakát mutatja be egy meghatározó család meghatározó személyiségeinek és emlékeinek tükrében az Intercisa Múzeum új kiállítása. A  Széchenyi és kora – a Széchenyi család nyomában című gyűjteményes kiállítás május 6-án, pénteken 17 órakor nyílik az Intercisa Múzeum második emeleti kiállítótermében.
A kiállítás Széchenyi István korát, a reformkort, valamint a Széchenyi családot mutatja be. A tárlatot Vígh Róbert magángyűjtő; Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke; valamint dr. Kőrösi Mária egyetemi docens, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja nyitják meg. Köszöntőt mond Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója is.

A vernisszázs után tárlatvezetést tart Vígh Róbert – az érdeklődők első kézből kaphatnak tájékoztatást a gyűjtemény kincseiből.

(Forrás és illusztráció: Intercisa Múzeum)
 

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

2022. máj. 18.

Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállításával folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) bemutatóinak sora; a Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából című tárlat megnyitójára pénteken várják a vendégeket.

Jött, láttuk, győzött a "Zanox"

Jött, láttuk, győzött a "Zanox"

2022. máj. 16.

Kockázatok és mellékhatások nélkül mit sem ér a Zélet, az meg már legyen ráadás, hogy nemcsak a forgatás, de a világpremier helyszíne is városunk volt: a Kultik Mozi adott otthont a díszbemutatónak, itt a "Zanox" – jó szívvel ajánlom!

DSTV: városfelfedező játék a könyvtárban

DSTV: városfelfedező játék a könyvtárban

2022. máj. 15.

Kiválóan vizsgázott a Legyen Tiéd Dunaújváros! névre keresztelt társasjáték, derül ki a DSTV összegzéséből. A József Attila Könyvtár rendszeresen szervez játéknapokat – egyre többen ismerkednek a várostörténeti  kalandozással. Hangkép.
 

DSTV: mesés vándorkiállítás

DSTV: mesés vándorkiállítás

2022. máj. 14.

Izgalmas csodavilágba kalauzol a DSTV összeállítása: a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában az idén 85. születésnapját ünneplő Marék Veronika vándorkiállítása látható. A kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Hangkép.
 

DSTV: bőséges könyvtári kínálat

DSTV: bőséges könyvtári kínálat

2022. máj. 13.

A József Attila Könyvtár májusi programjait ajánlja a kultúra barátainak a DSTV összeállítása. Az intézményben mozgalmas időszak vár a látogatókra, többek között játéknap, a csinált városokról szóló előadás és gyerekprogram színesíti a kínálatot. Hangkép.

Fantasztikus kiállításmegnyitóval készül a Széchenyi fotószakköre

Fantasztikus kiállításmegnyitóval készül a Széchenyi fotószakköre

2022. máj. 12.

Restart címmel szerveznek kiállítást az evangélikus templomban, koncerttel koronázandó megnyitóval készülnek: új lendületet vett a Széchenyi István Gimnázium fotószakköre – mindenkit várnak pénteken délután.Babonakörök a hajtás után.

DSTV: egy csendes szent ünnepe is

DSTV: egy csendes szent ünnepe is

2022. máj. 12.

A munka ünnepének egyháztörténeti vonatkozásaival foglalkozik a DSTV összeállítása. Május 1. ugyanis egy csendes szent, Jézus nevelőapja, Szent József ünnepe is. Hangkép.