Újabb embercsempészt ítéltek el

Öcaline - 2022. május 6. 11:05

Gyorsított eljárás keretében marasztalta el a kedden elcsípett ukrán embercsempészt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség kezdeményezése alapján a bíróság – az ítélet máris jogerős, értesült a DO.

Az ítéletről a megyei főügyészség tájékoztatta honlapunkat. Palkovitsné dr. Kész Anikó     helyettes sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a  vád szerint a 39 éves férfi ismeretlen személlyel állapodott meg arról, hogy pénzért segítséget nyújt a külföldi állampolgároknak nyugat-európai úticéljuk eléréséhez. 
A megbízótól telefonon kapott GPS koordináták alapján kedden reggel a déli határ környékén lengyel rendszámú autójába négy török állampolgárt vett fel, akik több embercsempész segítségével a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra. A bevándorlók fejenként 4500 eurót helyeztek letétbe külföldi biztosítóknál Németországba történő eljuttatásukért. A férfi kocsijában a külföldiekkel Budapest irányába indult, azonban a délutáni órákban az M6 autópálya besnyői pihenőjében a rendőrök igazoltatás alá vonták, és cselekménye miatt őrizetbe vették.
 
Az ügyészség többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé, és felfüggesztett börtönbüntetés mellett a kiutasítására tett indítványt.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit két évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását  három évi próbaidőre felfüggesztette, és négy évre kiutasította az országból. 

A bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez használt autó elkobzását is elrendelte – a bíróság döntése jogerős.

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.