Újabb finn játékos az Acélbikáknál

doszerk - 2022. május 24. 18:06

Fiatal finn hátvéddel erősítette meg játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a 2022/2023-as szezonra.

Kép forrása: aurasmanagement.com

Ahogy a kapus Juuso Kaarna, valamint a szintén finn, de csatárként bevethető Olli Valtola esetében, úgy ezúttal is hivatalos közösségi oldalán jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy egy újabb játékossal erősítette meg keretét a 2022/2023-as szezonra. Az előzmények alapján az viszont nem lehet túl nagy meglepetés a DAB drukkereinek, hogy a harmadik érkező is Finnországból, ráadásul Valtolához hasonlóan a TuTo gárdájából szerződik Dunaújvárosba.

A 22 éves Joel Lammi posztját tekintve hátvéd, a TPS Turku utánpótlásnál pallérozódott, először a 20/21-es szezonban mutatkozott be a felnőttek között a SaPKo együttesében, míg a tavaly már 53 mérkőzés jutott neki a TuTo felnőtt együttesében, ahol egy gól mellett tizenkét asszisztot jegyzett, s +14-es plusz-mínusz mutatóval fejezte be a szezont. Az Acélbikák közleményéből megtudhattuk, a vezetés bízik abban, hogy finn légiósai összeszokottsága, mentalitása számukra is nagy előnyt fog jelenteni.

A rovat további hírei: Sport

Másodikként tovább

Másodikként tovább

2022. jún. 25.

Remek második félidei játékának köszönhetően magabiztos, négygólos győzelmet aratott Kanada ellen a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokságon.

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.