Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Városfelfedező kalandot ígér a Sugárúti Fesztivál – itt a felhívás!

Öcaline - 2022. május 3. 18:52

Dunaújvárosi láncszeme is lesz a Future Perfect – Építészfesztivál programsorozatának: a DANUrB+ Program és a helyi kulturális szervezetek együttműködésével rendezik július elején a Sugárúti Fesztivál eseményeit. Felhívás!

Idén először, de remény szerint nem utoljára rendezik meg július 2-án és 3-án a dunaújvárosi Sugárúti Fesztivált, amelynek fókuszában a Vasmű út kulturális értékeinek újrafelfedezése, a közösségi élet felelevenítése áll. A rendezvény a DANUrB+ Program támogatásával, a Future Perfect – Építészfesztivál programsorozatának részeként valósul meg, tájékoztatta a DO-t Barta Eszter programkoordinátor:
– A DANUrB+ Program célja, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a Duna-menti közösségek között. Egy-egy helyszín egy-egy programsorozatot valósít meg, a dunaújvárosi kezdeményezés célja a Vasmű út elfeledett értékeinek felélesztése. Egykor a Vasmű út a város meghatározó közösségi színtere, a társasági élet fontos bázisa volt – rengeteg kulturális és közösségi értékkel, melyek egy része feledésbe merült. A Sugárúti Fesztivál fontos célja, hogy újra felfedezze ezeket, vagy éppen új értékeket fedezzen és vonultasson fel.
A program megálmodói a szervezés keretében felhívást tettek közzé a helyiek számára. Olyanok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák a Vasmű út és a város rejtőzködő értékeit. Néhány jellemző példával élve: várják a Vasmű út azon lakóit, akik szívesen bemutatnák a nagyközönségnek házuk érdekességeit; illetve kulturális, művészeti és/vagy közösségi programot valósítanának meg a házban, amelyben laknak. Szívesen látják a közreműködők körében azokat a Dunaújvároshoz kötődő művészeket, zenészeket vagy kulturális programszervezőket, de akár lelkes helyieket is, akik programot valósítanának meg a Vasmű út középületeiben vagy közterületein. 
Mindezek mellett szívesen látnak bárkit, akinek ugyan nincs konkrét programötlete, de szívesen venne részt önkéntesként a Sugárúti Fesztivál megvalósításában. Az önkéntesek mellett vállalkozó szellemű lakókat, programszervezőket is keresnek!

Jelentkezni meghosszabbított határidővel, egészen május 12-ig, azaz jövő csütörtökig lehet az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével!

Sugárúti Fesztivál – jelentkezési lap (katt) >> 

Fontos, hogy a fesztivál csak a helyi erők közreműködésével lehet teljes – a feladat innentől adott; nagyon várják a jelentkezéseket, legyenek, legyetek, legyünk sokan!

(Archív fotó: Fortepan/Múlt-Kor)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a régi Pentele emlékezete

DSTV: a régi Pentele emlékezete

2022. szep. 25.

Sikert aratott az a könyvbemutató, amelynek a napokban adott otthont a Pentele Klubház, derül ki a DSTV összegzéséből. A Schlitterné Nyuli Anna visszaemlékezéseiből készített, Régi dunapentelei történetek című sorozat hatodik, egyben utolsó kötetével ismerkedhettek meg a résztvevők. Hangkép.

Rendhagyó tárlat és Szabadtéri Szoborparti a felső Duna-parton

Rendhagyó tárlat és Szabadtéri Szoborparti a felső Duna-parton

2022. szep. 24.

Színes megnyitó eseménnyel és rendhagyó pop-up kiállítással várja a közönséget a felső Duna-parti Szoborpark. A bemutató epicentruma a Rómeó és Júlia 1956 című kompozíció környezete lesz – és itt rendezik a megnyitót is hétfőn.

Két kiállítás a Papírmúzeumban

Két kiállítás a Papírmúzeumban

2022. szep. 24.

Két új bemutatóra várja az érdeklődőket a Magyar Papírmúzeum. A Dunai Vasmű papírrelikviái és Petőfi Sándor emlékezetének papíremlékei is láthatóak a Papírgyári úti bázison.

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

2022. szep. 23.

Ilyen is lehet, ha négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén összeverbuválódik muzsikálni. A Hotel Hédoné tagjai a hét végén a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutató döntőbe jutásáért csapnak a húrokba. Bónusz: itt "A Világ"!

DSTV: hagyományőrzők az Intercisa Múzeumban

DSTV: hagyományőrzők az Intercisa Múzeumban

2022. szep. 23.

Nagy sikert aratott az intézmény kezdeményezése, derül ki DSTV összeállításából. A múzeum udvarában és folyosóin középkori időutazásra invitálták a vendégeket – ráadásul az eszközök jó részét ki is próbálhatták a történelem szerelmesei. Hangkép.
 

Bartók Kamaraszínház: itt suhan a "Szerelem" (galériával)

Bartók Kamaraszínház: itt suhan a "Szerelem" (galériával)

2022. szep. 22.

A magyar dráma napjához időzítve folytatja a bemutatók sorát a Bartók Kamaraszínház, Barta Lajos Szerelem című darabját ráadásul több társulat együttműködésével viszik színre – pénteken már premier!

Vegyeskar 70: csodás egyházzenei koncert (galériával)

Vegyeskar 70: csodás egyházzenei koncert (galériával)

2022. szep. 21.

Megérdemelt vastaps volt a jutalom, csodás koncerttel ajándékozta meg az evangélikus templom közönségét a Dunaújvárosi Vegyeskar múlt szombaton. Az alapítása 70. évfordulóját ünneplő kórus ezúttal egyházzenei összeállítással állt közönség elé.