Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Öcaline - 2022. június 17. 16:45

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.

"Hozd be régi fotóidat a Vasmű útról! Alkossuk meg együtt az emblematikus utca albumát!" – így kezdődik az a felhívás, amely rendhagyó közösségi kezdeményezés keretében a Vasmű út régi képeinek/kincseinek feltárását célozza. Mint a Sugárúti Fesztivál csapata írja, a város érdekes múltját rengeteg fénykép őrzi, ám ha csak a már meglévő archív felvételekből igyekeznének összerakni, milyen is volt régen ez a hely, igencsak hiányos lenne a végeredmény.
És hogy hol rejtőzhetnek a hiányzó puzzle darabkák? Az akció szervezői szerint nem máshol, mint az évtizedek óta lelkesen fotózó helyi lakosok, és a városhoz kötődő (hobbi)fényképészek albumaiban, minősített esetben cipősdobozaiban. 

"Segíts, hogy teljes legyen a kép: ha vannak régi, a Vasmű út múltját felvillantó fotóid, oszd meg velünk, hogy megmaradhassanak az utókornak!"

A feladat innentől adott: kérik, aki rendelkezik archív felvételekkel a Vasmű útról, lépjen be a Kortárs Művészeti Intézetbe, ahol kiváló minőségben beszkennelik a kincseket – a kedvességért cserébe pedig mindenkit megajándékoznak a kedvenc fotója A4-es nyomatával! A cím: 2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. – de érdemes indulás előtt egyeztetni a 20/801-3316-os telefonszámon is!

A felhívás záró fejezete is fontos, íme: "Nincsenek fényképeid, de támogatod a kezdeményezést? Oszd meg te is, hogy minél többekhez eljusson!"

(Archív fotó: Fortepan)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!
 

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

2023. jan. 23.

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

2023. jan. 22.

A magyar kultúra napján kínzóan aktuális gondolatot foglal össze a cím – egyúttal kijelöli az önkormányzati munka egyik lényeges pillérének helyét is.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2023. jan. 20.

1989 óta ünnepnap a Himnusz születésnapja: a dunaújvárosi ünnepet díjátadó és a Quintia együttes koncertje színesíti az evangélikus templomban vasárnap. Mindenkit szeretettel várnak!

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

2023. jan. 19.

Új helyszínen, de a több éves hagyomány képletét folytatva várja a Gála 2023 című újévi koncertjére a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola. A hangversenynek a Kultik Dunaújváros mozi ad otthont pénteken délután és este!

DSTV: stabil kedvenc az MMK

DSTV: stabil kedvenc az MMK

2023. jan. 19.

Újra nagy fölénnyel hódította el a kategóriagyőzelmet a Munkásművelődési Központ a Dunaújváros Kedvence elnevezésű voksversenyen. A tartós siker titka az intézményhez kötődő közösségek erejében rejlik. Hangkép.

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

2023. jan. 16.

Kínzóan aktuális témával folytatódik az új évben a Szertelen Házban futó KineDok sorozat – a "Műszakváltás" kedden délután pörög, mindenkit szeretettel várnak!