Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Öcaline - 2022. június 17. 16:45

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.

"Hozd be régi fotóidat a Vasmű útról! Alkossuk meg együtt az emblematikus utca albumát!" – így kezdődik az a felhívás, amely rendhagyó közösségi kezdeményezés keretében a Vasmű út régi képeinek/kincseinek feltárását célozza. Mint a Sugárúti Fesztivál csapata írja, a város érdekes múltját rengeteg fénykép őrzi, ám ha csak a már meglévő archív felvételekből igyekeznének összerakni, milyen is volt régen ez a hely, igencsak hiányos lenne a végeredmény.
És hogy hol rejtőzhetnek a hiányzó puzzle darabkák? Az akció szervezői szerint nem máshol, mint az évtizedek óta lelkesen fotózó helyi lakosok, és a városhoz kötődő (hobbi)fényképészek albumaiban, minősített esetben cipősdobozaiban. 

"Segíts, hogy teljes legyen a kép: ha vannak régi, a Vasmű út múltját felvillantó fotóid, oszd meg velünk, hogy megmaradhassanak az utókornak!"

A feladat innentől adott: kérik, aki rendelkezik archív felvételekkel a Vasmű útról, lépjen be a Kortárs Művészeti Intézetbe, ahol kiváló minőségben beszkennelik a kincseket – a kedvességért cserébe pedig mindenkit megajándékoznak a kedvenc fotója A4-es nyomatával! A cím: 2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. – de érdemes indulás előtt egyeztetni a 20/801-3316-os telefonszámon is!

A felhívás záró fejezete is fontos, íme: "Nincsenek fényképeid, de támogatod a kezdeményezést? Oszd meg te is, hogy minél többekhez eljusson!"

(Archív fotó: Fortepan)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

2022. júl. 01.

Színes sorozattal, kézműveskedéssel és kertészkedéssel folytatódott a tematikus táborok hete az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Varázspálca és manókészítés is szerepel a Nyártündér hete kínálatában. Hangkép és galéria itt!
 

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

2022. jún. 30.

Gazdag program, tömeges jelenlét – minden szempontból sikeres volt az Intercisa Múzeum rendezvénye, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény a Múzeumok Éjszakája keretében a római kori kőtárban várt a vendégeket. Hangkép és galéria itt!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

2022. jún. 29.

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros közösségi élete; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal – ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál a hét végén.
 

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

2022. jún. 29.

Új dunaújvárosi helyszínen is láthatják az érdeklődők a KineDok dokumentumfilmjeit, derül ki a DSTV összeállításából. Az országos hálózathoz a Szabad szemmel című programmal csatlakozott az MRE Újváros Drogambulancia, vagyis a Szertelen Ház. Hangkép.
 

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

2022. jún. 28.

Követte a vándorkiállítást az alkotó, Marék Veronikával találkozhattak a napokban a gyermekkönyvtár vendégei, derül ki a DSTV összeállításból. A népszerű mesék szerzője szívesen beszélgetett olvasóival, és persze dedikálásra is vállalkozott. Hangkép.

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

2022. jún. 27.

Rendszeres nyári programokkal csalogatja a jövő könyvbarátait a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára – a családi kikapcsolódásnak is kiváló, július második feléig tartó sorozat kedden kezdődik. Bónusz: nyáron korábban nyit a gyermekkönyvtár!

DSTV: a hónap műtárgya a múzeumban

DSTV: a hónap műtárgya a múzeumban

2022. jún. 26.

A Múzeumok éjszakája után mi mással kezdhetnénk a napot, mint egy történelmi emlékkel. A DSTV összegzéséből kiderül, ezúttal egy jelképes jelentőségű római kori terrakotta szoborra esett a választás, az lett a hónap műtárgya az Intercisa Múzeumban. Hangkép.