Egy kis felfrissülés után újra nyári meleg várható

Öcaline - 2022. június 13. 16:13

A képen látható súlyos viharfelhők ma még lehetnek, de utána ezen a héten már elkerülik térségünket a DO időjárási szakértőjének előrejelzése szerint. Egy kis felfrissüléssel számolhatunk kedden, a hét végén tombol a nyár!

"Gyenge hidegfront miatt erősödik a szél" – ezzel a nyitánnyal startol Krausz Mikes Miklós szokásos szakértői hétindító prognózisa a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portálon. A mai napra rendelt helyzetkép szerint délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estétől elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél, amellyel hűvösebb légtömegek érkeznek térségünkbe – de ma még 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások szerint azért nem kell előkapni a fakutyát, kedden a többórás napsütést követően gomolyfelhők jelennek meg az égen, de csapadék nem alakul ki. Még élénk lesz az északnyugati szél, és ha be nem is zuhan, érzékelhetően, maximum 24-25 fok köré csökken a hőmérséklet – felfrissül a levegő.
A folytatás azonban újra nyárias időt ígér: szerdán és csütörtökön sok napsütésre van kilátás, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Kicsi az esély csapadékra, elsősorban az északi hegyes völgyes tájak lakói készülhetnek frissítő záporra, elvétve kiadós zivatarra, térségünkben inkább kellemes nyári idő lesz, délutánonként 24-30 fokos hőmérséklettel.
A hét utolsó periódusa is nyári idővel, sőt, a vasárnap már kánikulával kecsegtet a középtávú előrejelzések specialistája szerint – pénteken azonban a többórás napsütést még gomolyfelhők zavarják, ám csak néhol fordul elő zápor. Az északnyugati szél megerősödik, 27-29 fokos meleg valószínű. A folytatás derültebb időt ígér, vasárnap zavartalan napsütés lehet – masszívan 30-32 fokos csúcsokkal.

Igazi strandidő várható – ki ne hagyják a csobbanást!

(Fotó: Így látjuk MI! – Holczer Tibor felvétele) 

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)