Eredményes ügyészi fellebbezés az idős hölgy kirablása miatt

Öcaline - 2022. június 14. 13:01

Kifosztás helyett rablás miatt ítélték el a férfit, aki még 2020 őszén támadott meg egy 90 éves, félvak hölgyet a városban. 10 év a vége, fegyházban, értesült a DO.

Súlyosbításért fellebbezett – mint kiderült, sikerrel – az ügyészség egy erőszakos bűncselekmény ügyében, erősítette meg a megyei főügyészség friss közleménye. A Székesfehérvári Törvényszék a fellebbezés nyomán kifosztás helyett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek az elkövetőt, büntetését 5 év fegyházbüntetésről és 5 év közügyektől eltiltásról 10 év fegyházbüntetésre, továbbá 10 közügyektől eltiltásra súlyosította.
Az ügyészségi  közlemény szerint a férfi többek között 2020. október 15-én délelőtt, Dunaújvárosban ittasan a járdán kerékpárral megközelítette a 90 éves, fél szemére vak asszonyt, mellé érve megrántotta a vállán lévő táskát azért, hogy annak tartalmát megszerezze. Az idős asszony arccal előre a földre esett, amelynek következtében a koponyáján duzzanattal járó, nyolc napon belüli sérülése keletkezett. A férfi megszerezte a sértett műanyag táskáját a benne lévő pénztárcával és 2 ezer forint készpénzzel.
A terheltet a bíróság a cselekmény miatt kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek. Ehhez képest a másodfokú bíróság helyt adott a súlyosabb minősítést és büntetést célzó ügyészi fellebbezésnek.

Végül minősített rablás miatt a fent összegzett súlyosabb joghátrányt megállapító döntést hozott; megduplázta a büntetés tételét!

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!