Kész átverés show – most sajnos élőben

Öcaline - 2022. június 22. 9:21

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg – a vádemelés tényét a megyei főügyészség összegzése erősítette meg. 
Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő tájékoztatása részletesen ismerteti a kacskaringós történetet. A vádirat szerint a vádlottal még 2019 nyarán állapodott egy férfi – aki egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei panziót és apartmanházat üzemeltetett – abban, hogy az internetes hirdetésre jelentkező vendégekkel a vádlott tartja a kapcsolatot, és az általuk utalandó előlegeknek bankszámlát nyit. A vádlott az egyik pénzintézetnél számlát nyitott, amelyre a hirdetésre jelentkezőkkel az előleget átutaltatta. A férfi a számlához két bankkártyát igényelt, az egyiket átadta a szálláshelyeket üzemeltető férfi részére. 
A vádlott azonban hamarosan már nem állt a szálláshelyeket üzemeltető megbízásában, ezért úgy döntött, hogy a férfinak átadott bankkártyát letiltatja, de a hirdetésre jelentkezőkkel továbbra is tartja a kapcsolatot – és velük az előleget is átutaltatja annak ellenére, hogy ahhoz már az üzemeltető nem férhetett hozzá. 
Négy sértettől egyenként 12.000 és 20.000,- Ft közötti előlegeket utaltatott az általa nyitott számlára, amelyeket felvett, majd saját megélhetésére költött. 

A férfi valamennyi sértettet tévedésbe ejtette, amikor azt a látszatot keltette, hogy ő még az apartmanok foglalására jogosult, és velük az előleg összegéről és utalásáról megegyezett. Ráadásul a sértetteknek okozott kárt sem térítette meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, vagyonelkobzást, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.

Eredményes ügyészi fellebbezés az idős hölgy kirablása miatt

Eredményes ügyészi fellebbezés az idős hölgy kirablása miatt

2022. jún. 14.

Kifosztás helyett rablás miatt ítélték el a férfit, aki még 2020 őszén támadott meg egy 90 éves, félvak hölgyet a városban. 10 év a vége, fegyházban, értesült a DO.