Két döntős hely Eszéken

doszerk - 2022. június 10. 7:30

Az élete első Világkupáján szereplő Makai Lilla gerendán méreti meg magát a sorozat horvátországi versenyének második napján.

Kép forrása: Dobro World Cup facebook

A selejtezőkkel vette kezdetét a tornászok Eszéken megrendezett Világkupa viadala, ahol a hölgyeknél Bácskay Csenge, Szujó Hanna, Székely Zója és a DKSE fiatal tehetsége, Makai Lilla lépett szerekhez ugráson és felemáskorláton csütörtökön délután. Előbbi szeren a Világkupa-szériagyőztes Bácskay Csenge 13.083 ponttal a negyedik helyen került a fináléba, míg Szujó Hanna 12.166 ponttal fejezte be a versenyt. Felemáskorláton az Eb-ezüstérmes Székely Zója ismét bizonyított: 13.600 ponttal elsőként jutott a döntőbe, ugyanakkor az első Világkupáján szereplő Makai Lilla sajnos hibázott, így 11.200 pontja végül a tizenötödik helyre volt elég a huszonhat fős mezőnyben.

A selejtezők első napját követően Draskóczy Imre szövetségi kapitány is értékelte a látottakat a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján.

– Két finálét szereztünk az első selejtezőnapon, úgyhogy örülök. Az a furcsa helyzet állt elő a sorsolásban, hogy egyszerre szerepeltek ugráson és felemáskorláton a magyar versenyzők, ráadásul egymás után. Szujó Hanna kezdett, mindkét ugrását jól bemutatta, de ezek nem magas értékű ugrások, így tőle nem is vártunk döntőt. Következett Bácskay Csenge, akivel eredetileg egy kisebb ugrásban állapodtunk meg, de nagyon erős mezőny jött össze itt Eszéken, erősebb, mint a korábbi kvalifikációs Világkupákon, ezért úgy döntöttünk, hogy a két nehéz ugrását mutatja be a selejtezőben. Ez jól is sikerült, és negyedik helyen döntős, meg is dicsértem utána. Felemáskorláton Makai Lilla kezdett, sajnos, volt egy nagyobb rontása, le is esett. Székely Zója elég szép gyakorlatot mutatott be, kisebb hibák ugyan voltak, de vezeti a mezőnyt. Bíztató teljesítményt nyújtott, mondtam is, le a kalappal, így kell majd a döntőben is szerepelnie.

A selejtezők programja a talaj és a gerenda versenyszámokkal folytatódik ma délután, Lilla utóbbi szeren méreti meg magát, s remélhetőleg hiba nélküli, szép gyakorlattal örvendezteti meg az érte szorítókat.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.