Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

Öcaline - 2022. június 27. 17:11

Rendszeres nyári programokkal csalogatja a jövő könyvbarátait a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára – a családi kikapcsolódásnak is kiváló, július második feléig tartó sorozat kedden kezdődik. Bónusz: nyáron korábban nyit a gyermekkönyvtár!

Mazsola percek a legkisebbeknek, mesés tárlatvezetés ovisoknak, kisiskolásoknak, mesedélután, papírszínház és kreatív foglalkozások az egész családnak – gazdag kínálattal várja a vendégeket a gyermekkönyvtár, tudatta a DO-val Tóth Éva, az intézmény vezetője. Szintén fontos tudnivaló, hogy a nyári szünetig korábban nyit, már 9 órától fogadja a betűk fiatal barátait a gyermekkönyvtár.
De lássuk sorjában: a Mazsola percek című közösségi kezdeményezés mondókázó-daloló foglalkozás csemetéknek – a július 21-ig tartó időszakban négy alkalommal, keddenként várja Marcsi néni és Orsi néni a legkisebbeket és szüleiket mondókatanulásra, ölbéli játékokra, közös éneklésre a gyermekkönyvtárba. Figyelem, az első foglalkozás június 28-án, azaz holnap 10 órakor kezdődik! Ezt követően július 5-én, 12-én és 19-én lesznek Mazsola percek!
Mesés tárlatvezetésre várja a kicsiket a könyvtár – a Marék Veronika vándorkiállításához kapcsolódó program szerda délelőttönként lesz, június 29-én, majd július 6-án, 13-án és 20-án, szintén 10 órától. A kis rajongókat Boribon és a 7 lufi történetével várják, és felelevenítenek más Marék Veronika-meséket is – Kippkopp a fűben, Télapó és Ezüstmackó, A csúnya kislány, Laci és az oroszlán története mellett beszélgetnek, énekelnek, buborékokat kergetnek és diavetítéssel zárják a foglalkozást. A programra bejelentkezés szükséges a 25/423-952-es számon vagy a gyermekkvt@jakd.hu e-mail címen.
És ezzel még mindig nincs vége: csütörtökönként Mesedélután címmel papírszínházzal és kreatív foglalkozással csalogatják a gyereket a könyvtárba június 30-án, ezt követően július 7-én, 14-én és 21-én 13 órától. A kézműveskedés mellett Marcsi néni meséje és egy-egy papírszínházi előadás szórakoztatja a kicsiket és szüleiket.

A program természetesen nyitott és térítésmentesen látogatható – mindenkit szeretettel várnak!

(Illusztráció: JAKD Gyermekkönyvtár)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: fotó és rajzpályázat indul

DSTV: fotó és rajzpályázat indul

2022. aug. 12.

Ismét egy kiváló lehetőséget hirdettek a fiatalok számára a József Attila Könyvtár munkatársai. A gyermekkönyvtárban „Nyári élményeim fotó- és rajzpályázat” indul, melyen értékes ajándékok várják a leendő pályázókat. Hangkép.

Remekművek születtek

Remekművek születtek

2022. aug. 12.

Az utóbbi napokban felpezsdült az művészeti élet Dunaújvárosban, ugyanis városunk adott otthont az elmúlt napokban a Skicc alkotótábor művészeinek.

DSTV: augusztus műtárgya

DSTV: augusztus műtárgya

2022. aug. 11.

Az Intercisa Múzeum munkatársai minden hónapban kiválasztanak egy műtárgyat. Augusztusban Nagyné Hodik Mónika történész-muzeológus egy 1960-1964 között gyártott „tavasz” márkájú televíziót mutatott be az intézményben. Hangkép.

Színház a ligetben: jön a "Skót mámor"

Színház a ligetben: jön a "Skót mámor"

2022. aug. 11.

A múlt heti sorozatnyitó után újabb fergeteges vígjátékkal várja a közönséget a Bartók Liget: szombaton Ivancsics Ilona és Színtársai mutatják be a Skót mámor című komédiát.

Acélszobrászok a Dunaferrben – újra itt az alkotótelep!

Acélszobrászok a Dunaferrben – újra itt az alkotótelep!

2022. aug. 10.

A Gyártó Egység üzemeiben készülnek az idei Acélszobrász Alkotótelep műalkotásai. Felvette a napi ritmust a három szobrász, rendszerint hat órakor kezdik a műszakot, csak kicsit tovább maradnak benn, a fél kettőre időzített ebédjük után. 

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

2022. aug. 08.

Három nap a muzsika és a közösség jegyében, most mégsem a szokásos tudósítás következik, azt nagyjából lerendeztem az elmúlt alkalmakkor. Messzebbről kezdem: a CityRocks ugyanis érzékelhetően hazatalált.

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

2022. aug. 07.

A részletes beszámoló a tegnap esti koncertről majd holnap jön, egyelőre itt egy tételes és részletes képtár, meg egy utolsó utáni figyelmeztetés: ma délután gördül ki a rock kamion a Szalki-szigetről! Yeaah!