Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

Öcaline - 2022. június 27. 17:11

Rendszeres nyári programokkal csalogatja a jövő könyvbarátait a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára – a családi kikapcsolódásnak is kiváló, július második feléig tartó sorozat kedden kezdődik. Bónusz: nyáron korábban nyit a gyermekkönyvtár!

Mazsola percek a legkisebbeknek, mesés tárlatvezetés ovisoknak, kisiskolásoknak, mesedélután, papírszínház és kreatív foglalkozások az egész családnak – gazdag kínálattal várja a vendégeket a gyermekkönyvtár, tudatta a DO-val Tóth Éva, az intézmény vezetője. Szintén fontos tudnivaló, hogy a nyári szünetig korábban nyit, már 9 órától fogadja a betűk fiatal barátait a gyermekkönyvtár.
De lássuk sorjában: a Mazsola percek című közösségi kezdeményezés mondókázó-daloló foglalkozás csemetéknek – a július 21-ig tartó időszakban négy alkalommal, keddenként várja Marcsi néni és Orsi néni a legkisebbeket és szüleiket mondókatanulásra, ölbéli játékokra, közös éneklésre a gyermekkönyvtárba. Figyelem, az első foglalkozás június 28-án, azaz holnap 10 órakor kezdődik! Ezt követően július 5-én, 12-én és 19-én lesznek Mazsola percek!
Mesés tárlatvezetésre várja a kicsiket a könyvtár – a Marék Veronika vándorkiállításához kapcsolódó program szerda délelőttönként lesz, június 29-én, majd július 6-án, 13-án és 20-án, szintén 10 órától. A kis rajongókat Boribon és a 7 lufi történetével várják, és felelevenítenek más Marék Veronika-meséket is – Kippkopp a fűben, Télapó és Ezüstmackó, A csúnya kislány, Laci és az oroszlán története mellett beszélgetnek, énekelnek, buborékokat kergetnek és diavetítéssel zárják a foglalkozást. A programra bejelentkezés szükséges a 25/423-952-es számon vagy a gyermekkvt@jakd.hu e-mail címen.
És ezzel még mindig nincs vége: csütörtökönként Mesedélután címmel papírszínházzal és kreatív foglalkozással csalogatják a gyereket a könyvtárba június 30-án, ezt követően július 7-én, 14-én és 21-én 13 órától. A kézműveskedés mellett Marcsi néni meséje és egy-egy papírszínházi előadás szórakoztatja a kicsiket és szüleiket.

A program természetesen nyitott és térítésmentesen látogatható – mindenkit szeretettel várnak!

(Illusztráció: JAKD Gyermekkönyvtár)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!