Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

doszerk - 2022. június 20. 16:58

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

A díszbemutató közönsége imádta, a The Guardian kritikusa rajongott érte, neked is tetszeni fog! Kőrösi Máté 2021-ben készült művével, a Dívák című pörgős, sodró lendületű, be- és kiszólós, Z-genereációs dokumentumfilmmel nyitja meg kapuját az érdeklődők előtt a KineDok Magyarország és a Szertelen Ház – MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel című program. A sorozatnyitó vetítésre június 21-én, kedden 18 órától várják az érdeklődőket, az esemény helyszíne a drogambulancia lesz a Petőfi utca 1. cím alatt.
A vetítéseken a KineDok Magyarország 2022-es kínálatából láthatnak válogatást az érdeklődők – a sorozat összeállításáról Tringer Andrea házigazda-koordinátor, valamint Nyulasi Zsolt újságíró, a Szabad Szemmel programvezetője döntött.
De lássuk, mit is kínál a kedd esti szeánsz. A PORT.hu ajánlója szerint Szani, Tina és Emese: vagy, ahogy magukat hívják, a Dívák. Három húszéves lány, akik órákig képesek sminkről, ruhákról vagy profilképekről beszélgetni. A felszínes külső mögött azonban mindhárman keményen küzdenek, hogy problémás múltjukat hátrahagyva végre leérettségizzenek és megkezdjék felnőtt életüket. Ebbe a helyzetbe csöppen bele Máté, a fiatal rendező, aki az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, mi rejlik a tökéletes smink mögött – és közben a lányok hatására ráébred: neki is ideje felnőnie.
Egészen friss hír, hogy a Film.hu tematikus portál beszámolója szerint a Dívák dupla diadalt érdemelt egy olasz fesztiválon: Kőrösi Máté vehette át a legjobb elsőfilm és a diákzsűri díját a bolognai Biografilm Festival – International Celebration of Lives eseményén.

Még egy indok, hogy te is lásd – további részletek a csatolt videóban, és persze a sorozatnyitón! A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: PORT.hu) 
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Harry Potter hete

DSTV: Harry Potter hete

2022. jún. 24.

Elstartolt a tematikus táborok sorozata az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első hetet Harry Potter kalandjainak szentelték az intézmény munkatársai – a táborozók nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a mozgalmas játékba. Hangkép.

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

2022. jún. 23.

Különleges kínálattal készül az Intercisa Múzeum, de a Kortárs Művészeti Intézet is szélesre tárja a kapuját a Múzeumok Éjszakája országos programsorozata keretében szombaton. Itt a teljes kínálat, percről percre!

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

2022. jún. 20.

Remek kiállítással folytatódott az Inrtercisa Múzeum időszakos bemutatóinak sora: a Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban című gyűjtemény péntek óta látható az intézményben. 

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

2022. jún. 19.

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

DSTV: kitelepült a könyvtár

DSTV: kitelepült a könyvtár

2022. jún. 19.

Színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtár Béke városrészi "kitelepülése", játékos és mesés kínálata már a vakációt előlegezte  meg a résztvevőknek a napokban. Hangkép.
 

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

2022. jún. 17.

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.

Muzsikáltak és lakatoltak a zeneiskolások (galériával)

Muzsikáltak és lakatoltak a zeneiskolások (galériával)

2022. jún. 17.

Ahogy ígérték, úgy folytatták az elmúlt évek tradícióját – kirobbanó sikerrel rendezték az intézmény épülete mögötti "lakatolós" téren a Sándor Frigyes Zeneiskola tanévbúcsúztató koncertjét.