Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

doszerk - 2022. június 20. 16:58

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

A díszbemutató közönsége imádta, a The Guardian kritikusa rajongott érte, neked is tetszeni fog! Kőrösi Máté 2021-ben készült művével, a Dívák című pörgős, sodró lendületű, be- és kiszólós, Z-genereációs dokumentumfilmmel nyitja meg kapuját az érdeklődők előtt a KineDok Magyarország és a Szertelen Ház – MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel című program. A sorozatnyitó vetítésre június 21-én, kedden 18 órától várják az érdeklődőket, az esemény helyszíne a drogambulancia lesz a Petőfi utca 1. cím alatt.
A vetítéseken a KineDok Magyarország 2022-es kínálatából láthatnak válogatást az érdeklődők – a sorozat összeállításáról Tringer Andrea házigazda-koordinátor, valamint Nyulasi Zsolt újságíró, a Szabad Szemmel programvezetője döntött.
De lássuk, mit is kínál a kedd esti szeánsz. A PORT.hu ajánlója szerint Szani, Tina és Emese: vagy, ahogy magukat hívják, a Dívák. Három húszéves lány, akik órákig képesek sminkről, ruhákról vagy profilképekről beszélgetni. A felszínes külső mögött azonban mindhárman keményen küzdenek, hogy problémás múltjukat hátrahagyva végre leérettségizzenek és megkezdjék felnőtt életüket. Ebbe a helyzetbe csöppen bele Máté, a fiatal rendező, aki az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, mi rejlik a tökéletes smink mögött – és közben a lányok hatására ráébred: neki is ideje felnőnie.
Egészen friss hír, hogy a Film.hu tematikus portál beszámolója szerint a Dívák dupla diadalt érdemelt egy olasz fesztiválon: Kőrösi Máté vehette át a legjobb elsőfilm és a diákzsűri díját a bolognai Biografilm Festival – International Celebration of Lives eseményén.

Még egy indok, hogy te is lásd – további részletek a csatolt videóban, és persze a sorozatnyitón! A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: PORT.hu) 
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!