Változékony nyitány, de aztán beüt az igazi nyár!

Öcaline - 2022. június 6. 8:42

Jellemzően nyárias napokra készülhetünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – a hét közepén erős lesz a csapadékhajlam, de utána masszív melegedés és sok-sok napsütés várható.

"A Dunántúlon záporok, keleten napsütés" – érdekes kettősséggel kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője. A mai napra rendelt előrejelzés szerint délelőtt még a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és zápor, zivatar is kialakul. Keleten többórás napsütés várható, csak délután növekszik meg a fátyolfelhőzet. Estefelé nyugaton is kiderül az ég – 24 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, az északnyugati tájakon és az északi hegyes-völgyes vidékeken lesz hűvösebb.
Melegebb időt ígérnek keddre a friss modellek: estig sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk – igaz, estétől aztán a nyugati határszélen már kialakul zivatar –, és 30 fok körüli kánikulai értékek lesznek. A folytatás már mozgalmasabbnak ígérkezik, szerdán a Dunántúlon az erősen felhős égből több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar; míg keleten estig többórás napsütés lesz. Estefelé már a középső tájakon is kitörhet futó zápor, helyenként kiadós zivatar. 24-31 fok körül várható maximum, viszont megerősödik az északnyugati szél, ráadásul a zivatarok környezetében viharossá fokozódik.
A hét közepén is változékony időt ígér a középtávú előrejelzések specialistája: csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás, eleinte szórványosan, majd főleg a keleti vidékeken fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz, a csúcsérték 28 fok körül alakul. Sok napsütés ígérkezik viszont péntektől – akkor és szombaton már nem valószínű csapadék, és mérséklődik a szél is. A hőmérséklet is emelkedik, pénteken 28-30, szombaton már 30-32 fokos nyári meleggel számolhatunk – vasárnap a gomolyokból már előfordulhat egy-egy hűsítő zápor, helyenként kiadós zivatar.

De ez már az igazi nyár! 
 
(Fotó: Így látjuk MI! – Pázsi Péter felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)