Dunaújváros Hetilap

Augusztus elején nyit a megújult "Remix"

Terdik Péter - 2022. július 26. 16:26

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Szalki-szigetet érintő beruházások egyike volt az egykori „Remix” épületének felújítása. A létesítményt üzemeltetésére pályázatot írt ki a DVG Zrt. A pályázatot megnyerő üzemeltető nagyra törő célokkal kezdi meg a munkát. 

Sok dunaújvárosi és környékbeli számára volt egy szomorú nap, mikor az egykori "Remix" végleg bezárta a kapuit. A sokak által kedvelt és már-már ikonikusnak számító szórakozóhely megújult külsővel és belsővel augusztus 1-jétől várja (vissza) a leendő látogatóit.

A cél előtt 

A "Remix" nyitásának előzményeiről és részleteiről Arnold Miklós a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője és Herku Zsolt üzemeltető számolt be a közelmúltban. A tájékoztató kezdetén az ágazatvezető felidézte, hosszú és sokak munkájának köszönhetően készült el az épület (és környéke) felújítása. Az épület átadását követően az üzemeltetésre egy pályázatot kellett kiírnia a DVG Zrt.-nek, amelyre két érvényes pályázat érkezett. Az elbírálást követő hetekben megszületett az eredmény, ezt követően az új üzemeltetővel már a nyitás részleteiről, és szükséges engedélyek beszerzéséről egyeztettek.

Új köntös, ismert élmény 

A nyitás részleteiről Herku Zsolt üzemeltető beszélt. Mint azt elmondta, munkatársaival tisztában vannak azzal, hogy a "Remix" a városlakók számára igazán kedvelt szórakozóhely volt. Ezt az egykori élményt, szellemiséget szeretnék tovább vinni a Flame Bisztro zászlaja alatt. Emellett a terület jellegéből és lehetőségeiből (felújított szabad strand, rendezett, szép környezet) adódóan arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy a hely egy olyan élményt nyújtson a látogatóknak, amely a környékről, sőt, akár a fővárosból is idevonzza a látogatókat.

A cél tehát egy modern, vonzó, és büszkeségre okot adó rendezvény- és gasztronómiai központ létrehozása.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.