Csökken az ereje, de péntekig marad a kánikula

Öcaline - 2022. július 4. 10:09

A legdurvább időszaknak vége lehet a hét derekától a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint: ma még szenvedünk, de délutántól, aztán pláne kedden már jöhet egy-egy frissítő zivatar. 

"Fokozatosan felfrissül az idő keddtől" – ezzel az örömteli bejelentéssel szolgált Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Ahogy az ablakból kipillantva látható, ma még necces kihívás a napra merészkedni – ám délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és északnyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Országos hőség, délen forróság lesz, 32-39 fokos maximumokkal. Az északnyugati szél megélénkül, a zivatarok környezetében, elsősorban az északi hegyes-völgyes régióban durvább lökések is lehetnek.
A közeli kilátások valódi változást ígérnek – végre! –, kedden egy hidegfront hatására gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet a friss modellfuttatások szerint. Eleinte főleg északnyugaton, majd máshol is előfordul zivatar, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, és icipicit mérséklődik a hőség – 33-34 fok körüli értékeket mérhetünk.
Hasonló mutatókkal kecsegtet a szerda – reggelig keleten még lehet csapadék, majd sok napsütés következik, de már jellemzően gomolyokkal. Elszórtan bárhol kipattanhat egy-egy futó zápor, zivatar, tovább csökken a hőmérséklet: 29 és 34 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A hét derekán újabb hidegfront érkezik erős északnyugati széllel, és szórványos záporokkal, zivatarokkal – csütörtökön fut be, és bár változékonyra fordul az idő a középtávú előrejelzések specialistája szerint, ám egyelőre így is kitart a 30 fok körüli kánikula.
A hét utolsó napjaiban változékony, szeles idővel számolhatunk, pénteken a gyakran erősen felhős égből még elszórtan alakulnak ki záporok, később csökken a csapadékhajlam. Végig erős lesz az északnyugati szél, de megszűnik a tébolyító hőség – pénteken 24-29, majd szombaton és vasárnap 23-27 fok közötti értékek lehetnek.

Vessetek a mókusok elé, de én már nagyon várom!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Norbert felvétele)
#időjárás #előrejelzés #Köpönyeg #Castellum_DO #Dunaújváros

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)