Dehogy hidegfront, maximum lehűlésecske

Öcaline - 2022. július 25. 9:06

Alig észrevehető lehűléssel számolhatunk holnap, de a hét második felében újra nagyot izzít Nap apánk. A DO időjárási szakértője szerint a hét végére némi csapadék várható – de jöjjön is, mert minden kisül.

"Kedden gyenge hidegfront érkezik" – ezzel a mondattal ad sovány vigaszt a hőségtől tikkadóknak Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője szokásos hétindító prognózisa elején. Ahogy az ablakon kipillantva láthatjuk is, csupán fátyolfelhők szűrik a nyári napsütést, ezekből csapadék sehol sem alakul ki. Mérsékelt lesz a légmozgás, és kitart az országos hőség: a hőmérséklet csúcsértéke 31 és 37 fok között változik.
Némi változást ígérnek a friss modellek, de komoly lehűléssel nem számolhatunk: kedden északnyugat felől egy gyenge hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar – főként az északi hegyes-völgyes vidékek lakói tehetik el a pálmalevél legyezőket, ők is csupán egy napra. Az északnyugati szél is megerősödik, és hőmérsékleti értékek terén kettészakad az ország – északon és a középső tájakon 29-32 fokos maximumok lehetnek, délkeleten még marad a 37-39 fokos forróság.
Nem sokáig örülhetünk az enyhülésecskének: szerdán már sok napsütés lesz, némi fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék már nem fordul elő, országszerte 33-35 fokos hőség valószínű, és borítékolható az újabb hőségriasztás is. Közlekedők, figyelem: a kánikula növeli a reakcióidőt, kéretik az utakon nagyon vigyázni!
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepétől is komoly hőség várható – csütörtökön és pénteken napos, gomolyfelhős strandidőre van kilátás. Elvétve lehet frissítő zápor, zivatar, és országos hőség lesz – 31 és 38 fok közötti maximumokkal számolhatunk. A hét végére érkezhet egy újabb csapadékzóna, és bár a hőmérsékleti értékek tekintetében nem várható számottevő változás, főként szombaton egyre többfelé várható futó zápor, kiadós zivatar. 

Jöjjön is a csapadék – számottevő enyhüléssel egyelőre nem számolhatunk, ha így folytatódik, szó szerint kiszárad minden.

(Fotó: Így látjuk MI! – Holczer Tibor felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)