Elsőre egy szép negyedik hely

spigott - 2022. július 26. 7:30

Remekül szerepelt Kovács-Seres Hunor a 16. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál első versenynapján.

Kovács-Seres Hunor közel volt a dobogóhoz 400 gyorson! (Kép: DO-archív)

Besztercebányán rendezik meg az 16. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) küzdelmeit, s a megméretésen két dunaújvárosi versenyzőért is szoríthatunk. A DKSE tornásza, Czifra Lili Szujó Hanna (KSI SE) és Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) társaságában vesz részt az eseményen a magyar csapat tagjaként, s mint azt a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) közleményéből kiderült, tornászaink minden szeren bemutatják gyakorlataikat. A fiúk már ma megkezdik a selejtezők küzdelmeit, a lányok szerdán lépőnek a szerekhez, s a selejtezők eredménye alapján hirdetnek majd végeredményt az egyéni összetettben, s itt lehet kvalifikálni a szerenkénti döntőkre is, ahol pénteken ugrásban és felemáskorláton, míg szombaton gerendán és talajon bizonyíthatják felkészültségüket a legjobbak.

Szintén ott van a viadalon a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is, aki hétfőn már meg is kezdte szereplését a viadalon, méghozzá 400 méteres gyorsúszásban, ahol az előfutamok ötödik legjobb idejével került be a szám esti fináléjába. A döntőben a kettes pályáról induló dunaújvárosi versenyző végig remekül teljesített a fináléban is, s közel egy másodpercet javítani tudott délelőtti idején (03:58.66), így végül a rendkívül előkelő negyedik helyen fejezte be a szám küzdelmeit. A DKSE kiválósága ma 1500, míg csütörtökön 200 gyorson áll rajtkőre a megméretésen.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.