Érdekes, színes, és kiváló – ilyen az MMK napközis tábora

Terdik Péter - 2022. július 5. 9:16

Folyamatosan tartanak a táborok a Munkásművelődési Központban. A teltházas kezdeményezés kiváló hangulatban zajlik, a gyerekek számtalan érdekes program közül választhatnak.

A Harry Potter világa után a Nyár Tündér hetén vehettek részt a táborozók a Munkásművelődési Központban a múlt héten. A varázslók és varázslónők ügyeskedő kézművesekké és tündérekké váltak, a hangulat továbbra sziporkázó.

Fő a változatosság 

A Munkásművelődési Központban szervezett nyári tábor minden héten más-más tematikával várja a fiatalokat. Egy héten maximum 50 gyermek vesz részt az elfoglaltságokon, akiket szép számú segítő-nevelő kísér végig a szórakoztató kalandokon. A fiatalokat zenés előadások, kézműves foglalkozások, mesék, versenyek, és ajándékok sokasága vár minden nap, így az unalmat még csak hallomásból sem ismerik az intézményben.

Megvan a motiváció 

A táborok lebonyolítása (főleg az elmúlt időszakban tapasztalt hőségben) nem egyszerű feladat. Kováts Rózsa ügyvezető igazgató és csapata azonban eltökélt, hogy a fiatalokért minden áldozat megéri. Korábban érkeznek, később mennek haza, amikor pedig elfogyna a türelem, inkább merítenek egyet még mélyebbről – a gyermekek és boldogságuk jelenti számukra a fő motivációt. Az igazgató szerint eddig hihetetlen sikeres a tábor, aminek kiváltképp örülnek.

Elégedett az alpolgármester is 

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is meglátogatta a gyerekeket a táborban. A gyermekzsivaj közepette tőle nem meglepő módon megjegyezte, kollégái biztosan irigykednek rá, amiért ilyen örömteli közegben tölthet el egy kis időt. Komolyabbra fordítva a szót azt mondta, hihetetlenül büszke a Munkásművelődési Központ munkatársaira, hiszen olyan elfoglaltságot biztosítanak gyerekeknek, amely nem csak szórakoztató, hanem hasznos is. A foglalkozásokkal nem pusztán az időt ütik el a gyerekek, hanem hasznos készségeket fejlesztenek, valamint olyan szociális közegben vannak, amely biztosan pozitív hatással lesz a fejlődésükre.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)