Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Öcaline - 2022. július 28. 16:16

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség fogolyszökés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki foglalkoztatása során próbált meg megszökni egy Fejér megyei büntetés-végrehajtási intézetből. Az esetről a megyei főügyészség adott ki tájékoztatást, nem taglalva a helyszínt, de az ügyészségi szakból eredően feltehető, hogy a pálhalmai bv-intézet fogvatartottja próbált spurizni. 
Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a vádirat szerint a férfi május 18-án délelőtt külső foglalkoztatáson, egy állattartó telepen dolgozott, amikor elrejtőzött az istállóban egy aknában azzal, hogy egy alkalmas pillanatban megszökik a telephelyről és kivonja magát az intézet őrizetéből. A vádlott hallotta, hogy keresik, azonban az aknából nem jött elő, csak másnap a hajnali órákban, amikor kifeszítette az állattartó telep belső kerítésén az ajtót. A férfi létrát támasztott a második kerítésnek, majd azon átmászott. A külső kerítés szögesdrótján azonban nem tudott átjutni, visszament a középső kerítéshez, – ám a mozgását a technikai rendszer észlelte. 

A jelzés alapján a felügyelők a vádlottat megtalálták és ellenállás nélkül elfogták. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást javasolt – valamint annak megállapítását is indítványozta, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

DSTV: a hőség veszélyei

DSTV: a hőség veszélyei

2022. júl. 28.

A tikkasztó kánikulával és a hőségriasztással foglalkozik a DSTV összeállítása. A nagy meleg egészségvédelmi és baleset-megelőzési tudnivalóiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője adott tájékoztatást. Hangkép.

Engedély nélkül gurultak el a munkatársuk kocsijával

Engedély nélkül gurultak el a munkatársuk kocsijával

2022. júl. 27.

Minden létezhető szabályt megszegtek: több bűncselekménnyel is vádolják a két férfit, akik előbb unalmukban kocsikáztak egyet, aztán hazahajtottak – Salgótarjánba. (De onnan legalább visszaszóltak, hol a verda.)