Somogyi Nátán is marad a DAB-nál

doszerk - 2022. július 23. 7:30

A 21 éves csatár negyedik felnőtt szezonját kezdheti meg a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál.

Kép: DAB

Hivatalos honlapján számolt be a Dunaújvárosi Acélbikák felnőtt együttese, hogy Somogyi Nátán is a DAB gárdájánál folytatja pályafutását. Nátán tősgyökeres dunaújvárosi, városunkban születet és gyermek éveiben az Acélbikáknál ismerkedett meg a jégkorong sportágával. Juniorként megfordult Székesfehérváron, majd 2018-ban, egy évre a DVTK Jegesmedvék csapatához igazolt, s mind az U18-as, mind pedig az U20-as bajnokságban párhuzamosan játszott.

A fiatal csatár 2019-ben tért vissza szülővárosába, ahol az U21 mellett már első évben tagja lett felnőtt keretünknek is.  A legutóbbi idényben 20 Erste Liga és 26 U21-es mérkőzést játszott. Ráadásul utóbbi esetében összesen 17 góllal és 40 gólpasszal járult hozzá a fiatalok eredményességéhez. A 21 éves támadó idén a negyedik szezonját kezdi meg piros-fehérben, s a remények szerint eredményes, jó játékkal segít majd hokisainknak a minél szebb eredmények eléréséhez.

A rovat további hírei: Sport

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.