Dunaújváros Hetilap

Újabb negyedév a jótékonyság jegyében

doszerk - 2022. július 27. 16:59

Ismét sikeres volt a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció: az áprilistól június végéig tartó időszakban a városlakók minden megvásárolt város kenyere után 50 forinttal a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesületet támogatták. 

Ezúttal is nemes volt a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös küldetése, fogalmazott Pintér Tamás polgármester a negyedévet záró jótékonysági akció sajtótájékoztatóján:
– Az elmúlt negyedévben minden megvásárolt Dunaújváros kenyerével a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesületet támogattuk. 
Mint azt elmondta, az elmúlt negyedévben összesen  8057 darab Dunaújváros Kenyere fogyott – ez 402 850 Ft összegyűlt adományt jelent a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Az összeget Pintér Tamás az önkormányzat nevében ezúttal is 500 ezer forintra kerekítette:
– Az elmúlt időszakban rendkívül nagy erőket mozgatva, nagyon sok energiát belefektetve, a Segítségnyújtás Ukrajna Gyűjtőpont Dunaújváros csoporttal karöltve segítették a háborús menekültek mindennapi ellátását, hiszen az adománygyűjtés szervezése mellett azok eljuttatását is folyamatosan koordinálták. Nekik köszönhetően nem szenvedtek hiányt semmiben. Köszönöm a rengeteg munkát, a segítséget, az összefogást.
A Pentele ÖTE elnöke, Orosz Csaba elmondta, munkájuk folytatódik, az összeget a menekültek és a rászorulók mindennapi ellátására fordítják:
–  Az akció egyebek mellett azért is jó, mert helyi kezdeményezés, és akárhová is kerül egy-egy negyedév végén az adott összeg, mindig jól célt szolgál. Az összegből a Pentele ÖTE az ukrajnai menekülteknek, és a rászorulóknak vásárol további adományokat, tárolja és szállítja is azokat. Egyebek mellett például minden nap hordjuk a kenyeret a Széchenyi Pékségből rászorulóknak.
A tájékoztatón a polgármester bejelentette, hogy a következő negyedévben az Arany János Általános Iskola lesz  a program kedvezményezettje. Garai Zsuzsanna, az intézmény vezetője elmondta, mire költik majd a támogatás összegyűlt összegét:
– Nagy megtiszteltetés egy ilyen sorba beállni, hogy egy ilyen nemes célt szolgáló önkéntes szervezetek mellett mi is sorra kerültünk. Köszönöm, hogy ránk gondoltak. Ez nekünk egy nagyon szép felajánlás lesz a tanév kezdetén, nagy öröm éri majd a gyerekeket. Elsősorban szakmai fejlesztési feladatokra szeretnénk felhasználni, természetesen a tantestülettel és a szülői szervezettel közösen fogunk ebben állást foglalni.

Az akció tehát folytatódik – a következő hónapokban a vevők minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal az Arany János Általános Iskolát támogatják.  

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.