Véget ért a tematikus és élménydús táborok sora az MMK-ban

Terdik Péter - 2022. július 30. 9:04

Befejeződött a Munkásművelődési Központban szervezett tematikus nyári alkotótáborok sora. Előadásokkal színesített öthetes szórakozás, alkotás és játék várt a fiatalokra. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható, egy értékeléssel kiegészítve.  

Tematikus táborokkal készültek az idei nyárra a Munkásművelődési Központ munkatársai. A táborok minden héten más-más élményekkel csalogatták a gyerekeket az intézménybe, hiszen a változatosság egy fontos szempont volt a szervezésnél.

Kirándulás Harry Potter világába 

Elsőként a Harry Potter világa köré épülő táborban vehettek részt a gyerekek. A kézműves foglalkozásokon többek között bájitalkészítés és varázslatos elfoglaltságok várták a táborozókat. Ebéd után pedig következhetett az elmaradhatatlan filmnézés, hogy az ifjoncok felfrissült varázslótudással folytathassák a hetet. A Lara Mesék Társulat minden héten csütörtökön fellépett az intézményben – kezdésként a Baromfiudvar – Népzenei foglalkozással.

Nyár tündér hete, Sizzix alkotóhét 

Mindenki tündérré változott a második héten. A gyerekek tündérneveket kaptak, majd egy igazán különleges eszköz segítségével ők maguk készíthették el a kézműveskedéshez szükséges formákat és alapanyagokat. A Sizzix vágó- és domborítógép kreatív szabadságot biztosított számukra a hét folyamán. A csütörtöki programot pedig egy bábelőadással, a Regge Lizi kalandjaival színesítette a Lara Mesék Társulat fellépése.  A tábor második hetén ellátogatott az intézménybe Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is. Azt mondta, rendkívül büszke az MMK munkatársaira, hiszen egy hihetetlenül jó hangulatú, és hasznos programokat felvonultató rendezvényt szerveztek a fiataloknak. Hozzátette, jó látni azt, hogy az intézményben továbbra is színvonalas munka folyik.

Fiesta hete 

A pihenésen és a latin-amerikai életérzés megteremtésén volt a hangsúly a harmadik felvonás során. A tábor felénél mind az intézmény munkatársai, mind pedig a gyerekek vettek egy nagy levegőt, és közösen szórakoztak. Rá is fért a pihenés csapatra, hiszen Szentgyörgyváry Laura és Brúnó kutya (a társulat egyik legrégebbi tagja) a Nyári Bújócska című bábelőadással koronázta meg a hetet.

Detektívek hete 

Rejtélyek, sejtelmek és titkok. Július 11-15. között apró detektívek tevékenykedtek az MMK-ban. A nyomozóknak többek között az volt a feladatok, hogy az elrejtett nyomok segítségével megtaláljanak és kinyissanak egy titkos ládát. A láda azonban nem kincseket rejtett, hanem további titkokat. Az viszont nem volt titok, hogy a csütörtöki színházi előadás a Rózsa-ka Catjai révén az újrahasznosítás és a tudatosság fontosságáról tanította a fiatalokat.

Cicák és kutyusok hete

A tábor utolsó hete július 18-22. között az állatok és a karitatív kezdeményezések köré épült. Utóbbiból kettő is volt az intézményben. A fiatalok amellett, hogy plüssöket ajánlottak fel a rászoruló családok számára, a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesületnek is gyűjtöttek kutyatápot, felszereléseket. Ők pénteken kutyástól látogattak el az MMK-ba. A zenei programok sora Népzenei Csemegével (és táncházzal) zárult Debreczeni-Kis Helga és Pázmándi Gergely jóvoltából.

Értékes tapasztalatok 

Az ötödik hét végén Kováts Rózsa ügyvezető igazgató összességében boldogan, de felemás érzésekkel értékelte a tábori tapasztalatokat. Azt mondta, hatalmas köszönet illeti a tábor lebonyolításában segédkező összes munkatársát, hiszen hétről-hétre 50-60 gyermek szórakozását felügyelték. A fiatalok boldogsága elégedettségre adott számára okot, a vegyes érzelmek a tábor jellegéből és a szülői hozzáállásból eredtek. Ennek apropóján azt mondta, a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenkivel megértessék: ez egy alkotótábor, és nem egy napközis tábor. Arra kéri a szülőket, hogy ne tekintsék gyermekmegőrzőnek az MMK-t és biztassák a fiatalokat a kézműveskedésre, hiszen erről szól a tábor.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

2022. aug. 01.

Mind a verdás résztvevők, mind a közönség körében osztatlan sikert aratott a BMW-k rajongóinak szervezett DSC OFF BMW Találkozó – a Fejér Megyei Bömbisek és az EVILS Egyesület rendezvényének a hét végén adott otthont Dunaújváros.