Visszatér a kánikula – extrém száraz napokkal

Öcaline - 2022. július 18. 9:46

Durva értékek, nulla csapadék – bedurrant a nyár a hétre, ígéri friss prognózisában a DO időjárási szakértője. Kinéz a következő hőségriadó!

"Közeleg az újabb hőhullám" – nem kertel szokásos hétindító előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szakértő szerkesztője. Amint azt élőben is tapasztalhatjuk, ma kevés fátyol-és gomolyfelhő lesz az égen. Sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. – az északi szél csak néha élénkül meg (főként az északi hegyes-völgyes vidékek lakói reménykedhetnek némi hűsítő fuvallatban), és már ma 30 fok körül alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások hasonló időt ígérnek a friss modellek szerint – kedden is inkább fátyolfelhők szűrik a forró júliusi napsütést, eső továbbra sem lesz. Szinte már országos hőség várható – délután 29 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.
Szinte zavartalan, perzselő napsütésre van kilátás szerdán is – kizárt a csapadék. Délutánra durva meleggel számolhatunk, 32 és 38 fok közé melegszik a levegő, délen várható a forróság. A hét közepén icipici változás ígérkezik, a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, de esetleg a Nyugat-Dunántúlra besodródhat egy-egy zivatar. Kitart a kánikula: 33 és 40 fok közötti rekkenő hőség valószínű. A nyaralóidő pénteken is folytatódik – 35 fok körüli forrósággal számolhatunk, csapadék továbbra sem lesz.
A hét végén viszont változás jöhet: maradnak az extrém magas hőmérsékleti értékek – 34 fok körüli csúcsokkal –, de mindkét napon gomolyfelhős idővel, egyre több helyen kipattanó záporokkal, zivatarokkal számolhatunk.

És persze már a hét közepére befuthat az újabb hőségriasztás – durva meleg lesz, árnyas helyeken olvassák a DO-t!

(Fotó: Így látjuk MI! – Szatmári Zsolt felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)