Ha állást szeretnél, pszichológiai téren is fel kell készülnöd!

doszerk - 2022. augusztus 29. 9:02

Nemcsak az állásinterjúra, hanem már a munkakeresésre is megfelelően fel kell készülnünk. (X) 

Vegyük át pontosan, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy egyáltalán megtaláljuk álmaink munkáját. Kivételesen most nem lesz elég csupán a vonzás törvénye.

Rendelkezzünk az álláshoz szükséges készségekkel

Amikor új állást keresünk, az egyik legfontosabb tényező a hozzáállásunk. Nem biztos, hogy elegendő egy jó önéletrajz, megfelelő pszichológiai készségekkel is rendelkeznünk kell ahhoz, hogy sínre tegyük a jövőnket. Reális célokat kell kitűzni magunk elé, tehát fontos, hogy rendelkezzünk a pozícióhoz szükséges készségekkel, tudással és tapasztalattal. Gondoljuk át, hogy a szellemi vagy inkább a fizikai teendők vonzóak a számunkra, illetve mi az, amivel szívesebben töltjük az időnket.

Érdemes olyan oldalakon böngészni, ahol sok hirdetés van fent, így a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb rábukkanhatunk arra, amit keresünk. A WHC állásai számtalan lehetőséggel kecsegtetnek és a bőséges kínálatnak köszönhetően bárki megtalálhatja a hozzá leginkább illő munkát. 

A lényeg az őszinte, nyílt játszma

Nagy előny a versenytársakkal szemben, ha őszintén és nyíltan játszuk. Legyünk kellően tudatosak és legyünk tisztában az értékeinkkel. Mérjük fel, melyek azok a feladatok, amelyeket képesek vagyunk elvégezni, illetve vegyük azt is figyelembe, mi az, amivel szívesen foglalkoznánk. Tárjuk fel a munkaadónak azt, hogy mit nyer azzal, ha bennünket választ és mit veszít azzal, ha nem. Van-e az adott pozícióban karrierlehetőség? 

Már az álláskeresés is lehet egyfajta munka. Az önéletrajzunkból, kapcsolatfelvételünkből a HR szakértők számos következtetést le tudnak vonni, ezért érdemes nyitottnak, kezdeményezőnek lenni ezen a téren, hogy láttatni tudjuk az ambícióinkat. Tartsuk fenn a pozitív kisugárzás látszatát, így jó eséllyel bekerülhetünk egy személyes interjúra. Abban az esetben, ha a személyes interjú nem jár sikerrel, kérjünk visszajelzést, hogy mi az, amiben fejlődni tudunk. 

Tartsunk a tűzbe több vasat

Pályázzunk meg egyszerre több állást, így nem kell az időnket a folyamatos várakozással vesztegetni. Míg az egyik helyről elutasító válasz érkezik, egy másikra akkor is van esély bekerülni. A tényleges munkába állásig tartsunk több vasat a tűzben, így nagyobb esély lesz a sikerre. Ráadásul az egymást követő interjúk miatt rendkívül nagy tapasztalatra is szert tehetünk, ami által fejlődhetünk. 

Fontos tényező a fentieken túl a megfelelő önbizalom kérdése. Ha mi nem hiszünk magunkban, mégis ki fog? Tartsuk hát szem előtt az értékeinket, az eddigi tapasztalatunkat, szaktudásunkat és emelt fővel jelenjünk meg az interjúkon. Figyeljünk a testtartásunkra, mindig egyenes háttal üljünk az interjúztatóval szemben, hogy ebből is lássa, egyenes emberek vagyunk. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál!

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége!

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)