Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

spigott - 2022. augusztus 13. 13:00

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kép: DO-archív

Bár még első edzőmérkőzéseit sem játszotta le, már eldőlt, hogy mikor és hol kezdi meg az Erste Liga 2022/2023-as szezonját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A ligasorozat versenybizottsága ugyanis elkészítette a viadal idei sorsolását, melyből megtudhattuk, hogy a DAB gárdája hazai környezetben, a Budapest Jégkorong Akadémia HC (korábban MAC) elleni összecsapással vág neki az Erste Ligának szeptember 16-án.

Ebben a hónapban még további két hazai meccs vár a mieinkre, majd októberben egy újabb dunaújvárosi mérkőzést követően Erdély felé veszik az irányt hokisaink, ahol a Brassó, a Gyergyószentmiklós, valamint a Csíkszereda ellen húznak korcsolyát Török Viktorék, akik a szezon első megyei derbijét október 14-én vívják meg a székesfehérvári FEHA19 gárdájával a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A DAB első nyolc mérkőzése az Erste Ligában

2022. szeptember 16. Dunaújvárosi Acélbikák - Budapest Jégkorong Akadémia HC
2022. szeptember 23. Dunaújvárosi Acélbikák - Corona Brasov
2022. szeptember 25. Dunaújvárosi Acélbikák - Gyergyói Hoki Klub
2022. október 2. Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom
2022. október 7. Corona Brasov - Dunaújvárosi Acélbikák
2022. október 8. Gyergyói Hoki Klub - Dunaújvárosi Acélbikák
2022. október 10. Sport Club Csíkszereda - Dunaújvárosi Acélbikák
2022. október 14. Dunaújvárosi Acélbikák - FEHA19

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.