Minden téren előrébb lépnének asztaliteniszezőink

spigott - 2022. augusztus 29. 17:00

Miután hazatértek régi otthonukba, nagy elánnal, szép tervekkel készülnek a 2022/2023-as szezon kihívásaira a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői.

Megkezdte felkészülését az új szezonra a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya is, mely összesen három együttessel vesz részt a felnőtt bajnokságokban. Asztaliteniszezőink nagy reményekkel várják a rajtot, ám mint azt Varga Richárd szakosztályvezető elárulta, az idei szezonban nagyon komolyan veszik az utánpótlás fejlesztését is, melyhez a tárgyi és a személyi feltételek is adottak lesznek.

– Sok változás történt az egyesület életében, az egyik legfontosabb, hogy új teremben készülünk. Korábban az egyetem tornatermében négy asztalra volt lehetőség, most, hogy hazatértünk a Móricz iskolába, ahol korábban több évtizedig mi is pingpongoztunk, nyolc-tíz asztalon tudunk majd edzeni, s ez lehetőséget biztosít arra, hogy még nagyobb létszámban dolgozzunk, s arra is, hogy fejlesszük az utánpótlásunkat. Az előrelépést mégsem csak az eszközeink bővülésében látjuk, a legfontosabb, hogy végre meg tudunk fizetni edzőket, akik külön foglalkoznak az utánpótlással is. Korábban nem tudtuk elvenni az edzők idejét, illetve az eszközöket a felnőttek edzéséből, s emiatt sajnos szépen lassan elkopott az utánpótlásunk. Az is segíthet a fiatalok toborzásában, hogy míg az egyetemre nehezebben jöttek el a gyerekek, a Móricz iskolában joggal bízhatunk abban, hogy az általános iskolások itt maradnak velünk a tanítás után. Emellett el fogunk járni általános iskolákba, hogy bemutassuk a sportot, s felvesszük a tornatanárokkal is a kapcsolatot, hogy velük együtt próbáljuk növelni a bázisunkat.

Végh Zoltán felvételei

A szakosztály első embere kiemelte, az idei évet optimális anyagi helyzetben kezdhetik meg, a felnőtt együttesek célja az egyenletes, jó teljesítmény lesz, míg a szakosztályé elsősorban az, hogy minden téren előrébb tudjon lépni.

– Végre ismét az NB I-ben tudunk ismét indulni. Rettentően szomorúak voltunk, hogy három éve a harmadik helyről kellett visszalépnünk az osztálytól, de most újra kiharcoltuk az NB I-es indulás jogát. A kötelező ifjúsági versenyző helyére egy dunaújvárosi nevelésű játékost hozunk vissza a BVSC-ből Bíró Bálint személyében, így azt gondolom, hogy egy nagyon erős NB I-es csapatunk lesz, mellyel megcélozhatjuk a mezőny első harmadát. Az NB II-es együttesünk felállása nem változik, Németh Márton, ifj. Ármos József, Ambrus Géza és Váczi Norbert alkotják majd a gerincet, náluk az a cél, hogy stabil középcsapat legyenek. Az NB III-as csapat kis szerencsével bent tudott maradni az osztályban, nekik én fogok besegíteni az asztal mögött, s azt reméljük, hogy bent tudunk maradni az osztályban. Az egyetem nagyon jó hátteret biztosít számunkra, illetve most már elég erős támogatói háttérrel rendelkezünk ahhoz, hogy az idei évet arra "áldozzuk", hogy nagyon megerősödjön a gerince az egyesületnek. Nem játékosokra költünk, infrastrukturális fejlesztésekre készülünk, asztalokat fogunk vásárolni, adogatógépet, elválasztókat, mezeket. Tíz év után jutottunk el odáig, hogy meg tudjuk erősíteni a klubot, s hosszú idő után ez lesz az első olyan szezonunk, aminek egészen nyugodt anyagi háttérrel tudunk nekivágni.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.