Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Remekművek születtek

doszerk - 2022. augusztus 12. 9:25

Az utóbbi napokban felpezsdült az művészeti élet Dunaújvárosban, ugyanis városunk adott otthont az elmúlt napokban a Skicc alkotótábor művészeinek.

Az alkotótábor létrejötte ismét például szolgált arra, hogy Dunaújváros milyen összefogásra képes. A tábor nem jöhetett volna létre Dunaújváros Önkormányzatának és a Dunaújvárosi Óvoda segítsége, valamint a Corsó Étterem ellátása nélkül, akik a résztvevők étkeztetését segítették. A tábor kapuit most becsukták, az érintettek pedig egy sajtótájékoztatón értékeltek.

Dunaújváros Önkormányzata lehetőségeihez mérten támogatta az alkotótábort azzal a céllal, hogy a résztvevők olyan környezetben és olyan feltételek mellett dolgozhassanak, amelyben a külvilágot kikapcsolva, kizárólag a munkájukra tudnak koncentrálni. Erről Barta Endre alpolgármester beszélt a Skicc alkotótábort lezáró és értékelő sajtótájékoztatón.

Végh Zoltán felvételei

Pats Dániel, a táborozók nevében pontosan ezért a helyszínért, a számukra biztosított nyugalomért, a környezetben megélt inspirációkért mondott köszönetet a városnak, a Dunaújvárosi Óvodának. Hamarosan pedig a táborban készült alkotásokból láthatunk kiállítást az ország több pontján. Az alkotótábor és a megtekintett alkotások a városvezetést is inspirálták, hamarosan egy ifjúsági rajzpályázat részleteit ismertetik, melynek témája Dunaújváros lesz.

(Fábos Zsolt)

A rovat további hírei: Kultúra

Online népfőiskola – ma még lehet jelentkezni!

Online népfőiskola – ma még lehet jelentkezni!

2023. feb. 07.

A népi kultúra túlélési stratégiáiról dr. Lanczendorfer Zsuzsa néprajzkutató, egyetemi docens tart előadást a Magyar Népfőiskolai Társaság következő, csütörtöki online eseményén. Ma még várják a jelentkezőket!

DSTV: szép teadélután az Írisz Versszínpaddal

DSTV: szép teadélután az Írisz Versszínpaddal

2023. feb. 07.

Sikeres volt az Írisz Versszínpad idei első teadélutánja az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. A januári blokk fókuszában Petőfi Sándor költeményei, valamint a holokauszt és a Don-kanyar tragédiája ihlette művek szerepeltek. Hangkép.

DSTV: tavasszal nyit újra a Bartók

DSTV: tavasszal nyit újra a Bartók

2023. feb. 06.

Újra megkezdődött a belépők értékesítése, tavasszal szélesre tárja kapuit a Bartók Kamaraszínház, derül ki a DSTV összegzéséből. Gazdag kínálat várható; Őze Áron igazgató számolt be az intézmény idei terveiről, a visszatérő nyári programokról. Hangkép.
 

DSTV: a Szentháromság-templom története

DSTV: a Szentháromság-templom története

2023. feb. 05.

Folytatódik a DSTV sorozata, amely a városban található érdekes és számottevő épületeket mutatja be. Ezúttal a Pentele városrészi Szentháromság-templom történetét és érdekességeit összegzi Kronászt Margit történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: újra nagy siker az Open Mic az MMK-ban

DSTV: újra nagy siker az Open Mic az MMK-ban

2023. feb. 02.

Telt házat vonzott a muzsika barátainak összejövetele, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény színházterme adott otthont újra az Open Mic eseményének, a bemutatók nagy sikert arattak a közönség körében. Hangkép.

Korlátozott szolgáltatások a József Attila Könyvtárban – figyelem, már hétfőtől!

Korlátozott szolgáltatások a József Attila Könyvtárban – figyelem, már hétfőtől!

2023. jan. 29.

A hőmérsékleti viszonyok miatt kényszerült a nem túl örvendetes lépésre az intézmény – látogatási és szolgáltatási korlátozásokra készülhetnek az olvasók, a gyermekkönyvtár és a JAKD-PAKK Pont viszont üzemben marad a jövőben is.

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!