Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szabad Szemmel: "Babaház" a Szertelen Házban

doszerk - 2022. augusztus 22. 17:34

A Babaház című román dokumentumfilm vetítésével folytatódik a Szabad Szemmel sorozata – a Szertelen Ház következő eseményére kedden délután várják a vendégeket.

A program ezúttal is a KineDok sorozatában valósul meg; a nemzetközi dokumentumfilmes közösség ajánlója szerint különös világba enged betekintenünk ez a film: egy csapat hetven tájékán járó hölgy szokásos évi vakációjába. A barátnők ilyenkor egy vidéki villában elzárkózva rekesztik kívül a férfiakat és a tébolyult külvilágot, hogy átadják magukat az élet élvezetének, a túláradó jókedvnek, a melankóliának, a humornak, az emlékeiknek és a pletykálkodásnak.

Sajátos kis szeánszuk segít számukra fenntartani az illúziót, hogy továbbra is fiatalok, szépek és vonzóak – mintha húszéves koruk óta mi sem változott volna!

A Petőfi utca 5. cím alatti Szertelen Házban rendezendő vetítés nyitott és ingyenesen látogatható; kezdés 17 órakor, a vetítés után igény szerint beszélgetés is lesz a látottakról.

A film nőknek és a női lélek csodái iránt érdeklődő férfiaknak kötelezően ajánlott – mindenkit vár a "Babaház" – nézz be te is!

(Fotó: KineDok)
 

A rovat további hírei: Kultúra

I AM: koncert a Kaptárban az AI ellen

I AM: koncert a Kaptárban az AI ellen

2024. aug. 23.

Élőben, sőt, a pillanat hevében generálódó szerzeményekkel lép közönség elé a Kaptár Music Pub bázisán az Instrumental Almasi Music, vagyis az I AM. A bemutatóra szombaton várnak mindenkit olthatatlan szeretettel.

DSTV: ajánlani is lehet a könyvtárban

DSTV: ajánlani is lehet a könyvtárban

2024. aug. 20.

A nyári menetrend mellett különleges kínálattal is kirukkol a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben rendszeresen készítenek könyvajánlókat a könyvtárosok, sőt, azt is szeretnék, ha minél több olvasó ajánlana könyvet másoknak. Hangkép.

DSTV: véget ért a SKICC Csoport tábora

DSTV: véget ért a SKICC Csoport tábora

2024. aug. 11.

Kilenc alkotó részvételével zajlott az idei SKICC alkotótábor, derül ki a DSTV összegzéséből. A közösség szokásos évi rendes összetartása ezúttal is sikeresnek bizonyult – a tábori termést várhatóan ősszel mutatják be a József Attila Könyvtárban. Hangkép.

DSTV: a gitár ereje

DSTV: a gitár ereje

2024. aug. 10.

Szó szerint belecsapott a húrokba is a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskolával közös sorozat keretében a DSTV csapata. Marics Tamás gitártanár közreműködésével az egyik legnépszerűbb hangszer oktatásába nyerhetünk betekintést – a próba sem maradt el. Hangkép.

DSTV: "Csalódások" a Bartók színpadán

DSTV: "Csalódások" a Bartók színpadán

2024. aug. 05.

A cím félrevezető, különleges irodalom- és színháztörténeti kincset tűz repertoárra a dunaújvárosi színház társulata, derül ki a DSTV összeállításából. A Bartók Kamaraszínházban megkezdődtek az első magyar nyelvű komédia, Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátéka olvasópróbái. Hangkép.

DSTV: a Wesley-Da Capo művészeti vonala

DSTV: a Wesley-Da Capo művészeti vonala

2024. aug. 02.

Folytatódik a DSTV sorozata a Wesley-Da Capo művészeti iskola képzési programjáról. Ezúttal a képzőművészet és grafika tanszak munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők – ezúttal is a gyakorlati munkára összpontosítva. Hangkép.

DSTV: gipszben már a táncolók

DSTV: gipszben már a táncolók

2024. júl. 29.

A tavaszi alapkőletétel után új állomáshoz érkezett a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor elkészültének folyamata, derül ki a DSTV összegzéséből. A kompozíció alkotója, Rohonczi István ROHO elkészült az alkotás gipsz változatával. Hangkép.