Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

doszerk - 2022. augusztus 11. 17:49

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Ki ne emlékezne azokra az időkre, amikor gyerekkorában szeretett kifestőkkel, színezőkkel molyolni? Még ha nem is volt gyerekként a kedvenced a színezés, akkor is elmondható, hogy a legtöbb gyerek oda van a rajzolásért, festésért, ráadásul gyermekkorban ezek a fajta tevékenységek nagymértékben befolyásolják a szellemi fejlődést. Több agyi területre is kihatnak és összehangolják a más tevékenységekkel való együttműködést, fejlesztik a finommotorikus mozgásait a gyerekeknek.

Színezőkönyvek felnőttkorban is

Az elmúlt évek rendkívül sűrű történései maguk után vonták, hogy bizony vissza kell találniuk a felnőtteknek gyerekkori énjükhöz és újra fel kell fedezniük önmagukat, azokat a foglalatosságokat, amiket szerettek annak idején végezni. Ennek az a célja, hogy újabb és újabb feltöltődési területeket találjon mindenki, és mindig legyen elég tartalék, amelyből tud merítkezni, ha lelkileg nehéz idők jönnek.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. Itt az idő, hogy ne csak kizárólag a gyermekeddel foglalkozz és vele színezz, hanem éld bele magad az adott kép történetébe, képzeld el, milyen lehetne, és színezd ki te magad!

A kreatív tevékenységek terápiás hatásai

Valójában minden kézzel végzett tevékenységnek áldásos hatásai vannak. Azáltal, hogy valamit alkotunk, teremtünk, valamiben elmélyülünk és a most pillanatára koncentrálunk, olyan agyi területeket lendít mozgásba, amelyek máskor nem igazán funkcionálnak. Tehát azt lehet elmondani, hogy minden fajta színezés, festés, rajzolás, bármilyen kézműves alkotás készítése felnőttkorban is bizony fejleszt.

Nem beszélve a lelki hatásairól, ugyanis ha az ember az adott feladatára figyel, amely egyben szórakoztatja is, akkor az megnyugtatja, pihenteti, lelkileg és szellemileg is feltölti. Ráadásul a színeknek is van már önmagában is terápiás hatása, számtalan energetikai gyógyászat használja fel ennek jelentőségeit.

Egy színezőkönyv egy-egy oldalának elkészítése olyanoknak különösen kedvező, akiknek amúgy teljesítménykényszere van vagy kényszeresen precízek. Mivel ezeknél a képeknél nincs előírás, hogy ezt vagy azt ilyen vagy olyan színűre kell kifesteni. A feketével megrajzolt határok sem határok igazából, mert a színező ember dönti el, hogy abból mennyit gondol magáénak. Ha olyan kedve van, akár az egészet kiszínezheti egy fajta színnel.

Egy színezőkönyv, mely ajándéknak is kiváló!

Mivel abszolút nem rendelkezik szabályokkal, egy felnőtt színezőkönyvvel való megajándékozás nagyszerű ötlet bármilyen korosztálynak. Lehet, hogy valakit épp ez indít el abbéli szándékában, hogy végre elkezdjen magával foglalkozni. Ez egy kis üzenetet is képvisel, hogy ha az illető még nem jött rá, szembesüljön vele, hogy kezdjen el végre már szánni magára egy kis időt.

Egy színezőkönyv több A4-es oldallal bír, így éppen aktuális kedvünknek megfelelően választhatunk az alkotásokból.

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)