Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Öcaline - 2022. augusztus 8. 10:27

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

"Elszórt záporok, erős szél" – ezzel a felütéssel kezdte szokásos hétindító előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szakértője. Térségünkben már meg is érkezett az első kiadós zuhi, és ma egész nap fátyol-és gomolyfelhők zavarják a napsütést – nyugat felől elszórtan nap közben bárhol lehetnek záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti szél megerősödik, és csökken a hőség ereje – 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások szintén változékony időt ígérnek a friss modellek alapján: sok napsütésre számíthatunk, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ebből csak elvétve fordul elő zápor – elsősorban az északi hegyes-völgyes tájak lakói reménykedhetnek üdítő égi áldásban. Továbbra is élénk marad az északkeleti szél, és maradnak a hőmérsékleti értékek is – délután 29-30 fok körüli értékeket mérhetünk. Napos, gomolyfelhős időre lesz kilátás szerdán is – térségünkben már nem, inkább délnyugaton és északon fordulhat elő zápor, helyenként kiadós zivatar. Ismét megerősödik az északkeleti szél, de kitart a 30 fok körüli meleg.
Nem sokat változik a képlet a hét közepén: a sok napsütést ugyan ismét gomolyok zavarják, de csak a Dunántúlon lehetnek szórványosan záporok, zivatarok. Marad az élénk, néhol erős légmozgás. A hőmérséklet terén sem várható változás – 30 fok körüli kánikula valószínű.
Lehűlést és csapadékot hozhat viszont a hét vége a középtávú előrejelzések specialistája szerint: már pénteken erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki csapadék. Az északkeleti szél sokfelé lesz erős. 25-28 fok közé csökken a hőmérséklet. Változékony, esős idő lehet szombaton is vasárnap azonban újra derűs, túlnyomóan napos idő ígérkezik – egyre kevesebb csapadékkal, szép nyári napsütéssel!

Esőből bármennyi jöhet – kell nagyon a kitikkadt növényeknek!

(Fotó: Így látjuk MI! – Nagy Viktor felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)