A Brassó ellen folytatják a Bikák

spigott - 2022. szeptember 23. 7:30

Újabb kemény ellenfél vár a Dunaújvárosi Acélbikái hokisaira, akik a Brassó gárdáját látják vendégül a jégcsarnokban ma este fél héttől.

Kép: DAB-archív

Nem pont úgy alakult a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak első mérkőzése az Erste Liga új szezonjában, ahogy azt a gárda szakvezetője, játékosai, valamint drukkerei remélték, ugyanis Niko Eronen együttese hazai környezetben szenvedett 6-2-es vereséget a Budapest Jégkorong Akadémia HC (BJAHC) elleni mérkőzésen. A találkozót követően a mieink finn szakvezetője elsősorban azért volt csalódott, mert a hazai szezonnyitónak sokkal nagyobb lendülettel kellett volna nekiállnia a Bikáknak, akik az első tíz perc visszafogottabb teljesítményét sajnos a továbbiakban is magukkal vitték, így nem volt esélyük a pontszerzésre.

Sokáig azonban nem lehetett búslakodni az egy héttel ezelőtti vereség után, ugyanis folytatni kellett a munkát, hogy a nyáron jelentősen átalakult csapat a lehető leghamarabb összeálljon, már csak azért is, mert ma már újabb igen nehéznek ígérkező feladat vár a csapatra, mely a Corona Brasov együttesét látja vendégül a jégcsarnokban este fél héttől. A brassói alakulatot idén is remek játékosok alkotják, s keretük még tovább erősödött az elmúlt napokban, ugyanis kedden leigazolták a magyar válogatott Kóger Dánielt, aki már be is mutatkozott új együttesében. Méghozzá góllal, mivel a brassói alakulat csütörtökön este a FEHA19 együttesénél vendégeskedett, s aratott végül 3-1-es sikert úgy, hogy Kógeren kívül a liga egyik legjobbja, Valchar tudta kétszer bevenni a fehérvári fiatalok ketrecét.

Komoly kihívás előtt áll tehát fiatal együttesünk, s ahhoz, hogy legyen sansz a remélt pontszerzésre, a játék minden elemében javulnia kell hokisainknak a szezonnyitóhoz képest, ám a mieink természetesen bíznak abban, hogy sikerül meglepniük a Dave MacQueen együttesét.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.