A madárrajongók világa

doszerk - 2022. szeptember 14. 17:00

Mivel a madarak világa igen széles, így kevés embert találunk, aki legalább egyet ne imádna belőlük. Mindegy, hogy az egy papagáj, egy gólya, egy emu, esetleg egy sirály! (X)  

Rengetegféle és fajta állat van, amit szerethetünk ezen a területen. Éppen ezért keresettek a madaras ajándéktárgyak, amelyekből aztán nincsen hiány a piacon. Ebben a cikkben bemutatjuk a tollasok életét és az irántuk való rajongás okát!

A madárrajongók világa

Valljuk be, mindenki talál legalább egy olyan repülő állatot, amit imádni tud. Nem muszáj semmilyen egzotikus fajra gondolni, hiszen lehet szó akár egy egyszerű házi papagájról is. Sok közülük igen humoros, kedvelt háziállat otthonra. A Pamutlabor Pólónyomda madaras pólói nem véletlenül örvendenek ekkora sikernek a rajongók között, hiszen bőven akad köztük feliratos és mintás darab egyaránt. A “Cinege cipője” például egy közkedvelt darab a hazai közönség körében, hiszen a legtöbbünket a gyerekkora emlékezteti. Egy egyszerű “Papa bird” pedig édesapák, nagypapák számára remek megoldás, akik kedvelik ezeket az állatokat. 

Sokan azért tartják őket, hogy csodálják a színeiket és a mintázatukat. Igen sok olyan tollas van, amelyik a szivárvány színeiben pompázik, még az egyszerű tőkés réce is tud varázslatosan kinézni. Igaz ez továbbá a már említett papagájokra, de ott vannak továbbá a mindenhol megtalálható cinegék és vörösbegyek. 

A legszínesebb és legkedveltebb madárfajok

Kétségkívül vannak olyanok, amik sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek a többinél. A legszínesebb madarak nem kizárólag azért öltenek magukra színeket, hogy az embereket gyönyörködtessék. Ahogy a természetben mindennek, úgy az állatoknak is különböző színei vannak. Elég megnézni a kakasokat, amik mindig kitűnnek a tyúkok közül az udvarban. Vannak azonban különlegesebb egyedek, mint például a mandarin réce, amelynek hím tagja igen feltűnő árnyalatokban pompázik. Szinte lehetetlen más fajjal összetéveszteni, annyira egyedi a kinézete. Sajnos azonban hazánkban nem honos, viszont állatkertekben egyre népszerűbbnek számít, ami nem véletlen, ráadásul mivel húsát egyik országban sem fogyasztják, így nem kell tartani a túltenyésztésétől és a kihalásától sem. 

Talán a páva az egyik legcsodálatosabb madárfaj, amit sokan otthon is tartanak. Bár nagy a hangja, igen népszerű, főként kinézete miatt. Régebben sokkal elterjedtebbek voltak, mára számuk eléggé megcsappant, viszont továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai fajnak számít. 

A veszélyeztetett madarak védelme

Sokszor úgy hívják fel a figyelmet a veszélyeztetett állatokra, hogy valamilyen mesét gyártanak belőle. Ezáltal a gyerekek azonnal lecsapnak minden ajándéktárgyra, ruhára, pólóra, táskára, kiegészítőre, ami az adott fajról készült. Ez segít abban, hogy már kis korban felhívják a figyelmet arra, mennyire fontos az élővilág védelme. Szabad őket csodálni, óvni, de fontos, hogy megtartsuk az egyensúlyt, és ne bántsuk ezeket a tollasokat. 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)