A mopsz egy elbűvölő mókamester

doszerk - 2022. szeptember 20. 14:59

A mopszot vidám természete, és külső jellegzetességei teszik annyira közkedveltté. Ki tudna ellenállni egy ilyen ráncos arcú, rövid orrú teremtésnek? (X)

Bohókás, mindig barátságos, így szinte azonnal belopja magát az emberek szívébe. A külső jegyei és jelleme miatt sokan tartják a “kutyavilág bohócának”, ez nagyrészt fedi is a valóságot, hiszen rendkívül játékos. Rövid kis lábacskái ellenére nagyon mozgékony. Ügyességi játékokban is remekül helytáll. 

Játékos és ragaszkodó kedvenc

A Grandopet.hu mopsz fajtaleírásából mindent megtudhatsz erről az intelligens, szeretnivaló kutyafajtáról! Ismerd meg jobban a mindig jókedvű, magas érzelmi intelligenciával rendelkező kutyust!

Érdeklődő, nyitott, ezáltal még jobban érzi magát más állatok társaságában, és az emberekkel is remekül kijön. Időnként igényli a nyugalmat, ettől függetlenül nem kifejezetten öleb típus. Aktív, tevékeny kutyus, aki azért a pihenést sem veti meg. 

Ragaszkodó természetű, hajlamos követni a gazdáját a lakás minden zugába. Szeret mindig a közelében lenni. Olykor kicsit önfejű és makacs, de az agresszió távol áll tőle. A gyerekek közkedvelt játszópajtása, aki mindig vevő egy újabb bolondozásra. 

Keveset ugat, nem tartozik a kedvelt elfoglaltságai közé, így ez is hozzájárul kis termete mellett, hogy egyre többen választják lakásban tartott kedvencként. 

Szeretetteljes környezetben, következetes nevelés mellett tökéletes házi kedvenc. 

A mopsz külső jellegzetességei 

Kistestű, tömzsi kutyus, a súlya körülbelül 6,3-8,1 kg közötti. Ismérvei a nagyobb méretű orrlyuka, fekete orra és kerek feje, mely a kicsi testéhez képest nagynak tűnik. Farka szintén jellegzetes, a hátára kunkorodó. Tekintete barátságos, gyakran aggódó kifejezést mutat. Gyakori az ezüst színű, arcán fekete jegyekkel borítva. Kelendő még a sárga, barack, fekete és fehér színű is. 

Bundája durva tapintású, sűrű kefélés javasolt, főleg vedléskor. A szemek és fülek egészségére, tisztán tartására kellő figyelmet kell fordítani. A fején és a hátán lévő ráncokat is komolyan kell venni, elhanyagolva akár ekcéma is kialakulhat. Szeret enni, ezért különösen ügyeljünk a megfelelő mennyiségű adagokra, illetve fontos, hogy evés után nem szabad azonnal mozognia, a nyugalmas emésztés segíthet mérsékelni a gyomorproblémákat. 

Kinek ajánlott a mopsz? 

Egy kedves, kiegyensúlyozott kutyus, aki bárkivel kijön, gyerekekkel, más állatokkal is. A gyerekek számára csodálatos barát lehet, természetesen megfelelő nevelés mellett. Ideális mindazoknak, akik lakásban szeretnének kutyust. Ennek ellenére mozgékony, tehát a napi testmozgásáról gondoskodni kell, emellett mentálisan is igényli a tréninget. 

Nagyszerű családi kutya, ugyanakkor egyedülállóknak is tökéletes társa lehet. Bohókás, vidám természete révén különlegesebbé teszi a mindennapokat. 

Ragaszkodó, hűséges kedvenc, aki bőven meghálálja a sok szeretetet és törődést.

A rovat további hírei: Mozaik

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)