Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Öcaline - 2022. szeptember 26. 9:06

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

"Borongós, esős hetünk lesz" – így foglalta össze a következő napok legfontosabb tényezőit Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője. Amint az ablakon kipillantva tapasztalhatjuk, a reggeli eső után nap közben is marad erősen párás, felhős idő, és bár átmenetileg csapadékszünet várható, délután és este újra esőre, helyenként kiadós zivatarra számíthatunk. Emellett északnyugatira fordul és megélénkül a szél, nap közben 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.
Nem várható érdemi változás a friss modellek szerint: kedden is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat, nyugat felől ismétlődő eső, zápor várható – így nehezítve a közlekedést. Erős lesz az északnyugati szél, továbbra is 17-19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Némi változás várható szerdán: délelőtt még többfelé valószínű akár kiadós mennyiségű csapadék, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Igaz, záporok még ekkor is kialakulnak, ráadásul lesznek térségek, ahol már csak 13-15 fok közé csökken a csúcsérték – kivált az északi hegyes-völgyes vidékek lakói számára lesz nagyon javallt kézközelben egy-egy forró bögre tea. 
Ismét módosul a kép csütörtökön: eleinte még csak változóan, de délutántól már újra erősen felhős lesz az ég – a déli óráktól délnyugat felől egyre több helyen ered el az eső. Igaz viszont, hogy 20 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
A középtávú előrejelzések szerint a hét utolsó napjaiban is folytatódik a szürke, borongós, őszi időjárás: péntektől egészen vasárnapig újra többfelé lehet eső, zápor az erősen felhős, vagy borult égből. A maximumok 12 és 19 fok között alakulnak.

Erre vártunk, ezt akartuk – itt az égi áldás, most végre jó sok lesz belőle!

(Fotó: Így látjuk MI! – Lovász Gizkó felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!