Gyorsan bebukott a rollerrongáló

Öcaline - 2022. szeptember 9. 16:34

48 óra alatt elfogták és kihallgatták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki közterületen rongált meg egy elektromos közösségi rollert. A jármű használhatatlanná vált, értesült a DO.

Rongálás vétség alapos gyanújával kezdtek büntetőeljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon egy 25 éves helyi lakossal szemben egy közösségi roller megrongálása miatt, erősítette meg a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint a férfi a Városháza téren rongált meg egy ott található elektromos rollert kedden délután; kettétörte a jármű vázát, ezzel használhatatlanná tette a közösségi járgányt – cselekményével több százezer forint kárt okozott a tulajdonosnak.
A rendőrségi feljelentés alapján a dunaújvárosi nyomozók haladéktalanul, forró nyomon az elkövető felkutatására indultak. Elemezték a cselekmény helyszínének közelében lévő térfigyelő kamerák felvételeit, adatgyűjtéseket és tanúkutatásokat hajtottak végre, melyek eredményei alapján rövid időn belül azonosították, majd el is fogták a feltételezett elkövetőt. 

A férfi kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett – a rendőrök az eljárás során a kármegtérülés érdekében szükséges intézkedéseket is megteszik, áll a szóvivői jelentésben.

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.