Hiába az öngól, a Gyergyó örülhetett

spigott - 2022. szeptember 25. 20:29

Komoly izgalmak és a szezon öngólja után aratott 4-2-es győzelmet a Gyergyói HK a DAB jégkorongozói ellen az Erste Liga ma esti fordulójában.

Hazai környezetben, a remek formát mutató Gyergyói HK elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a DAB jégkorong csapata ma délután öt órától, s bár a meccs esélyesének inkább a vendégek számítottak, a mieink az újabb bravúr reményében vágtak neki a csatának.

Méghozzá meglehetősen veszélyesen, ugyanis az első öt percben bőven akadt tennivalója Rinne kapusnak, aki Hadzinikolic és Embrich ziccerénél is bravúrral védett, de a túloldalon egyszer Jarvinennek is minden tudására szüksége volt, hogy megóvja a hazai kaput a góltól. A játékrész derekától némi fölénybe került a vendégcsapat, s ez sajnos meg is hozta első góljukat, miután egy kapu elé belőtt korongra Orban érkezett pontosan (0-1). A gól után Varga ziccerénél védett a gyergyói hálóőr, majd Jarvinen mutatott be két bravúrt, végül Somogyi helyzeténél kellett ismét nagyot nyújtóznia Rinnének, de gól nem született, így az izgalmas első húsz perc a vendégek fórjával ért véget.

A második etap elején Somogyi helyzeténél védett a gyergyói hálóőr, majd valamelyest visszaesett az addigi jó tempó, s bár lehetőségek akadtak így is mindkét oldalon, sokáig csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, mintha csak egymás hibáira vártak volna a felek. Ezekből sajnos az első nagyot a mieink követték el a 31. percben, s a saját kapu mellett eladott pakkból Sylvestre lőtt könnyű gólt, megduplázva ezzel a gyergyói előnyt (0-2). Ez a találat láthatóan meg is fogta a Bikákat, kellett pár perc mire lehetőségig jutottak, de Pinczést jó helyzetben akasztották, így odalett a ziccer. Ahogy sajnos az emberelőnnyel sem sikerült élnie a DAB-nak, így a második etap után is a Gyergyó állt közelebb a sikerhez.

A harmadik felvonásból mindössze húsz másodperc telt el, mikor még nehezebb helyzetbe kerültek a Bikák, akik Császárt hagyták teljesen üresen a kapu előtt, s a vendégek csatára köszönte a ziccert, s tovább növelte együttese fórját (0-3). Gyorsan jött azonban a válasz, mert Valtola Fejestől szerzett szemfülesen korongot, majd becsapta az addig remeklő Rinnét is, így újra nyíltabb lett a meccs (1-3). Öt perccel később viszont már az egyenlítésre is volt remény, miután egy késleltetett hazai kiállítás alatt Bodó passzolt pontatlanul társához, s a pakk szépen lassan végigcsúszott az egész pályán, pont az üresen hagyott gyergyói kapuba, ám mivel a hokiban nincs öngól, végül Léránt neve mellé húzták be a találatot (2-3).

A nem mindennapi gól után igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére a DAB, de a vendégek jól álltak lábukon, így igazán komoly helyzetig nem jutottak el Niko Eronen játékosai. A véghajrában kapusát lehozva próbált egyenlíteni csapatunk, ám korongot vesztett a gyergyói harmadban, melyből Sárpátki lezárta az egyébként élvezetes, izgalmas mérkőzést, melyet végül 4-2-re nyert a tabella élére ugró Gyergyó, míg a mieink három meccs után két vereséggel és egy győzelemmel állnak az Erste Liga hatodik helyén.

DAB - Gyergyói HK 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

DAB: Jarvinen - Lammi, Tolsztusko - Embrich, Hadzinikolic, Somogyi - Varga, Vas, Niskanen, Szalma, Valtola 1 - Erdély, Léránt 1, Dézsi, Horváth, Pinczés - Marosi, Tamás, Stan, Strenk, Török. Vezetőedző: Niko Eronen.

GYHK: Rinne - Haaranen (1), Jalonen, Bodó (2), Császár 1, Orban 1 (1) - Fejes, Saari, Sylvestre 1, Sárpátki 1 (1), Vincze P. (1) - Kozma, Imre, Di Diomete, Szigeti, Tranca - Csiszer, Silló, Sándor-Székely. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.