Két férfit is tévedésbe ejtett a csaló

Öcaline - 2022. szeptember 26. 10:27

Szerelési munkákra, beszerzésre csalt ki pénzt az ismerőseitől, de most vádat emeltek ellene. Akadt áldozata, akit kétszer is megvezetett, értesült a DO.

A vádemelés tényéről a megyei főügyészség tájékoztatta honlapunkat; Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzése szerint a Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és további bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a gyanúsítottal szemben, aki két férfit ejtett tévedésbe 2020 és 2021 nyarán – amellyel összesen 530 ezer forint kárt okozott.
A vádirat szerint a férfi 2019-ben nehéz anyagi helyzetbe került, tartozásai voltak. A vádlott a sértettől 100 ezer forintot kért kölcsön. A férfi és a sértett megállapodtak abban, hogy a sértett adonyi házának nagy kapuját a férfi felszerelvényezi, azt elektromos kapuvá alakítja, a költségekbe pedig beszámítja a korábban kölcsön kapott összeget. A szerelésre kitűzött időpont előtt a vádlott telefonon felhívta a férfit és arra hivatkozott, hogy nincs pénze, nem tudja megvenni az alkatrészeket a kapuhoz, kérte, hogy utaljon számára 150 ezer forintot anyagvásárlásra. A sértett a kért összeget átutalta, azonban a vádlott a munkát nem végezte el, az ahhoz szükséges alkatrészeket nem vásárolta meg – ezt a pénzt is elköltötte.
A terhel tavaly júliusban újra akcióba lendült: elvállalta két klímakészülék beszerzését munkatársa kunszentmiklósi lakásába, amelynek elvégzéséhez 280 ezer forint átutalását kérte. A megbeszélt időpontban a vádlott nem jelent meg a munkavégzés helyszínén, a készüléket nem vásárolta meg, a sértettet hitegette, miközben kiderült, hogy ezt a pénzt is saját céljaira költötte.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

2022. dec. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órától morgatnak.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!