Dunaújváros Hetilap

Közösségi kezdeményezéssel segítenének a bajba jutott családon

Öcaline - 2022. szeptember 6. 18:56

Gyűjtőakció és jótékonysági bál – egy tűz martalékává vált rácalmási család megsegítését célozza az a kezdeményezés, amely a közelmúltban bontott zászlót. Már vannak eredmények, de még sok a feladat – és a terv is!

Felhívással fordult a nagy közösségi portálon ismerőseihez, barátaihoz, és minden lehetséges támogatóhoz dr. Földi Ágnes a közelmúltban. Mint írta, a közösségi portál adománygyűjtő kezdeményezései adták az ötletet a kezdeményezéshez – amely egy szomorú esemény nyomán szökkent szárba. Tűz martalékává vált ugyanis július végén Rácalmáson Bartal Piroskáék háza. Mint a felhívásban írja:

"Mindenük odaveszett. Tudomásom szerint a biztosító még nem jelentkezett a fizetési ajánlattal, de minden bizonnyal nem fogja teljes mértékben fizetni a helyreállítás költségeit. Áron Dorottya asszisztensnőmben felmerült, hogy szervezzünk egy jótékonysági bált számukra. Jó ötlet, aki úgy szeretne segíteni jelezze. Piroska Budapest Banknál vezetett bankszámla száma 10102969-81976800-01000000, én ezennel ebben a gyűjtésben első adományozóként szeretnék segíteni. Szeretném kérni jóakaratú ismerőseimet, ha tudnak segíteni, tegyék meg – igazán oda megy, ahol a legnagyobb szükség van rá."

A felhívásból az is kiderül, hogy köszönik az azonnali segítséget Rácalmási önkormányzatának, és nagyon sok embernek. A bajba jutott Bartal Piroska azt is elmondta a felhívás ötletgazdájának, hogy nagyon sokan segítenek. Dr. Földi Ágnes kérdésemre kiemelte: sok emberhez viszont nem jutott el a szomorú hír, ezért fordult ő is a nyilvánossághoz. A poszt születése óta sok-sok felajánlás érkezett, és megkezdődtek az említett jótékonysági bál előkészületei is, árulta el:
– Számos felajánlás érkezett, és érkezik folyamatosan. Ágy, szekrény, etetőszék, gyermekruhák, és játékok – nagy köszönet mindenkinek, aki segít. A számlára érkezett összegről nincs percre pontos információm, az viszont már biztos, hogy a bált meg szeretnénk csinálni, mert minden korosztályból érkezett lelkes visszajelzés. Most szeretnénk felmérni, hogy hányan lennének – éppen annak érdekében, hogy milyen helyet keressünk az eseménynek. A program tervezése is tart – szeretettel várjuk e téren is a segítséget! Az eseményen szeretnénk bemutatkozási lehetőséget biztosítani tehetséges rácalmási, dunaújvárosi és térségbeli előadóknak – úgy érzem, számukra is kitűnő lehetőség lenne, hogy még többen megismerjék, megismerjük őket! Amikor megírtam a felhívást, nem gondoltam, hogy ilyen sokan reagálnak, de most úgy érzem, van remény a hatékony, tényleg érzékelhető segítségnyújtásra. Köszönöm!

A DO hasábjain folyamatosan szeretnénk nyomon követni a kezdeményezés sorsát – és természetesen rendre beszámolunk a segítségnyújtás formáiról is!

(Az archív fotók a ház leégése után készültek)
 

A rovat további hírei: Közélet

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.