Lételemed a változás?

doszerk - 2022. szeptember 26. 14:59

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Akik akkor tudnak jó teljesítményt nyújtani, amikor ismerős terepen kell teljesíteniük. És vannak azok, akiknek lételemük a kihívás, a változás, az új. Bár ez utóbbi táborba kevesebben tartoznak, de éppen ezért több is a benne rejlő lehetőség. Például arra, hogy Scrum Master légy!

Miért jó az agilitás?

Talán ezt a The Bright Academy online képzésén résztvevők meg sem kérdezik, azért itt nem árt, ha tisztázzuk, hogy az agilitás egy egészen különleges képesség. 

Az agilitás a napjainkban különösen értelmet nyer, hiszen a harmadik évezred hajnalán az állandó változáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlen képessége annak, aki szeretne sikeres lenni. Ha te úgy érzed, hogy különösen jól teljesítesz ebben, akkor egy percig ne habozz, és légy Scrum Master!

Egészen új szakma ez, de ez cseppet se tántorítson el, igenis szükség van Scrum Masterekre!

De mit is csinál egy Scrum Master?

Jó, persze, jól hangzik, meg trendinek tűnik, hogy Scrum Master légy, de azért nem árt egy kicsit a dolgok mélyére ásni. 

A Scrum Master ugyanis gyakorlatilag nem más, mint egy játékmester, persze komolyan tolva a játékot. A Scrum Master a Scrum rendszerét használva képes arra, hogy összehangolja több ember, több csapat munkáját, azaz tudja, hogy mikor melyik végez, és mikor melyikre kerül a sor a folyamatban.

Ez ugyanakkor nem igényel speciális szakmai ismereteket, vagyis ez azt jelenti, hogy bárki lehet Scrum Master, aki agilis, vagyis képes arra, hogy alkalmazkodjon az állandóan változó tényezőkhöz, és átlássa a folyamatot, valamint ahol kell, ott közbe tudjon avatkozni. 

Egy jó Scrum Master amellett, hogy magabiztosan használja a Scrum rendszerét, tud rendszerben gondolkozni, és azonnal van megoldása minden felmerülő problémára.

Igen, többek között arra is, hogy néha egy-egy munkatárs elveszíti a motivációt, a fonalat, és segíteni kell abban, hogy visszaterelődjön a megfelelő terepre.

Erre persze nem mindenki képes, ám ha fentiek alapján magadra ismersz, akkor semmiképpen se hagyd ki a The Bright Academy képzését.

A jövő azé, aki átlátja!

Egyre több vállalat keres Scrum Mastert, akár szabadúszó, akár alkalmazotti státuszban, mert legyen szó bármilyen termékről vagy szolgálatásról, vitális kérdés, hogy a különféle területekről érkező csapatokat valaki összefogja, ha nehézségbe ütköznek, valaki átsegítse, akár egyéni, akár csoportszinten.

Nem egyszerű feladat ez, bármennyire is annak tűnik, így csak akkor érdemes Scrum Masternek jelentkezni, ha kivételes problémamegoldó és kommunikációs készséged van! Ha ez viszont megvan, akkor tudd, hogy számtalan vállalat csak rád vár!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!